Siste nyheter
NYHETER
Enata | Volvat tror på dobling i Moss
955
post-template-default,single,single-post,postid-955,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Volvat tror på dobling i Moss

Volvat tror på dobling i Moss

Moss Avis . Av Jon Gran.

Etter bare tre og en halv måneders drift i Moss, vurderer Volvat medisinske senter både å hente inn flere leger samt å doble størrelsen på lokalene. Virksomheten tror også på en snarlig omsetningsdobling. Og det blir økt satsing på hud og skjønnhet.

– Dette har gått over all forventning. Vi er blitt utrolig godt mottatt og åpenbart dekket et behov, sier Claus Haagensen som er sjef for Volvats virksomhet i Moss og Fredrikstad.

Mens virksomheten i Fredrikstad omsetter for 80 millioner kroner, regner Haagensen med at Moss i år drar inn en omsetning på rundt 10 millioner kroner.

– Men vi kommer ikke til å tjene penger. Til det er investeringskostnadene for store, sier Claus Haagensen som bare i medisinsk utstyr har brukt 4,5 millioner kroner.

– Men potensialet er stort?

– Ja, vi tar høyde for en dobling av omsetningen.

– Hvorfor har det gått så bra i Moss?

– Mange mossinger har nok brukt Volvat i Fredrikstad og kjenner dermed godt til oss. Generelt har vi nok også et sterkt merkenavn. – Vi har faktisk pasienter fra Indre Østfold, Drammen og Kristiansand. Det er pasienter som særlig søker tjenester innen kardiologi, gynekologi og hud. Det er lett å komme til Moss, og gjennom Volvat har vi vist at man slett ikke trenger å dra på et stort sykehus for å få utført nødvendige behandlinger. Helsevesenet trenger små enheter som fungerer, og Volvat er i den sammenhengen et godt supplement, påpeker Claus Haagensen i Volvat Østfold.

Vil satse mer på skjønnhet

Ett av de områdene som man håper virkelig skal dra seg opp i tiden framover, er den kommende satsingen på hudpleie og utseende. Volvat har hentet inn hudlege Michael Zangani, som presenteres som en av Norges beste hudleger.

Zangani forteller at han nå opererer svært mye hudkreft knyttet til bl.a. føflekker.

– Ellers handler det mye om akne, kviser, Botox og hudpleie. Hudpleie og kosmetiske inngrep skal vi satse mye mer på fra høsten av, sier Zangani.

Trekker pasienter: Hudlege Michael Zangani får pasienter fra hele Sør-Norge. Til høsten blir det også mer skjønnhetspleie.
Trekker pasienter: Hudlege Michael Zangani får pasienter fra hele Sør-Norge. Til høsten blir det også mer skjønnhetspleie. Foto: Jon Gran

Full fart

17 leger er nå på plass hos Volvat i Moss, og de har allerede hendene fulle. Særlig stor er etterspørselen etter kardiologiske og gynekologiske tjenester.

Mye av den medisinske kompetansen er hentet inn fra Fredrikstad, men nå ser Volvat at lokale leger i økende grad ønsker seg inn på klinikken i Lilleng Helsepark på Høyda. Nye tilskudd på Volvat er allmennlegene Hanne Martinsen fra Askim og Christian Hage-Engebretsen som valgte Volvat framfor Kambo legesenter.

1000 kroner for 20 minutter

– Her kan jeg være lege på heltid, og ikke bruke tid på å være arbeidsgiver med personalansvar, sier Hage-Engebretsen som i motsetning til tidligere, stiller på jobb uten sikkerhetsnett.

På Volvat gis ingen offentlig støtte og pasientene må ut med rundt 1000 kroner for en 20 minutters konsultasjon.

– Jeg er helt avhengig av tilgang på pasienter, og det tallet er økende. Flere av de 1240 pasientene jeg hadde som fastlege på Kambo, ses igjen her.

Nye trender

– Her kan pasientene komme rett inn, og det uten ventetid. Det gjør alt mye enklere. Det setter folk pris på – og er villig til å betale for. I det hele tatt er folk mer villig til å bruke penger på helse nå enn før, sier Claus Haagensen og legger til:

– Men hvor dyrt er det egentlig å få til legen sammenlignet med bilservice, bruk av håndverker eller gå til frisøren. Når en dame skal farge håret er prisen fort 2500 kroner.

Jakter flere spesialister

Nå er en øre-nese-hals-lege på vei inn i senteret. Ellers er man på jakt etter både lungelege og barnelege. På bakgrunn av den positive utviklingen Volvat i Moss har hatt siden åpningen 2. januar, tror senteret nå at man i år vil ha et pasientantall på 10.000–12.000. I Fredrikstad hvor man er godt etablert, også med en kirurgisk avdeling, behandles til sammenligning 45.000 pasienter i året.

– I Moss skal det bare være poliklinikk; kirurgi ligger nok et stykke fram, sier Claus Haagensen.

10 klinikker

Volvat som eier 10 klinikker i Norge, er eid av svenske Capio Ab, og hadde i 2015 en omsetning på 553 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på 15,7 millioner kroner.