Siste nyheter
NYHETER
Enata | Vil bygge demensboliger i Vingparken
1773
post-template-default,single,single-post,postid-1773,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Vil bygge demensboliger i Vingparken

Vil bygge demensboliger i Vingparken

Moss Avis . Jon Gran.

En unik mulighet, sier Finn Grønseth om prosjektet han nå har overlevert Moss og Rygge kommune.

– Dette området burde være for alle, også de som er pleietrengende. Vi ønsker at også disse menneskene skal bo i et fint område og ikke bli dyttet ut i ytterkanten av sentrum. Her i Vingparken ønsker vi å skape det totale bomiljøet og jeg mener at beliggenheten og tilgjengeligheten her er helt unik, sier Finn Grønseth, leder for Lilleeng Helsepark.

Prosjektet i Vingparken er nå tenkt som demensboliger, men Grønseth forteller at de ikke er fremmed for at det kan gjøres om til sykehjem eller hospice. Tidlig denne uken ble prosjektet, som er tegnet av Jansen Arkitekter, oversendt Moss og Rygge kommune.

Vingparken på Høyda omfatter i dag Rosenvinge boligpark og Lilleeng helsepark og eies av Enata Eiendom. Midt mellom restaurant Ro og den gamle skofabrikken ønsker Grønseth og Enata å bygge demensboliger.

Ideen kom på bordet for et par år siden, hvor Grønseth fikk beskjed av daværende kommunalsjef innen helse og omsorg i Moss kommune, om å levere et ferdig prosjekt til kommunen.

– Og her er det, sier Grønseth og viser frem «Rosenvinge hage», et prosjekt tegnet av Jansen Arkitekter AS som nå består av 24 leiligheter fordelt på to etasjer og med en stor sansehage i forkant.

24 LEILIGHETER: Enata Eiendom ønsker å bygge demensboliger på tomten som i dag er parkeringsplassen mellom Restaurant Ro og Skofabrikken. I prosjektet er det tegnet inn 24 leiligheter, men det kan økes til 36 og 48. Foto: Jansen arkitekter AS

– Dialog med private

Men det kan bli flere enn det; Grønseth forteller at det kan økes til 36 eller 48 leiligheter.

– Tomten ligger der ferdig regulert, klar til å bygges på. Og behovet for flere slike boliger er udiskutabelt, også etter at man har vedtatt å bygge 48 leiligheter på Grindvold, sier Grønseth og viser til saksutredninger fra fellesnemda det siste året, hvor det går frem at Moss og Rygge kommune vil ha et netto behov for styrking frem til 2030 på 240 plasser tilrettelagt for heldøgnsomsorg.

I samme saksutredning peker Grønseth på avsnittet som peker i deres retning; «En stor utfordring er tilgjengelige tomter for nye omsorgsbygg som vil tilfredsstille Husbankens krav om normalisering og integrering. Rådmannen anbefaler at kommunene går i dialog med private aktører for vurdering om deler av boligbehovet kan bygges av andre og om kommunen gjennom bruk av tildelingsavtaler kan benytte boligene til heldøgns pleie og omsorg.»

– Her er vi!, sier Grønseth.

 

Les originalartikkelen her