Siste nyheter
NYHETER
Enata | Vil bygge 300 nye boliger på Høyda i Moss
1941
post-template-default,single,single-post,postid-1941,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Vil bygge 300 nye boliger på Høyda i Moss

Vil bygge 300 nye boliger på Høyda i Moss

Moss Avis . Av Jon Gran

Inntil 300 nye boliger kan komme til å se dagens lys i området mellom Varnaveien og Lilleeng Helsepark på Høyda i Moss dersom utbyggerne får det slik som de vil.

For noen år siden var det snakk om å bygge et gigantisk kontorbygg på området, men for to år siden dro utbyggingsselskapet Forum Moss AS, eid av Rosenvinge park-eierne Enata samt kompetanseselskapet EVR i Moss, fram planer om dele opp utbyggingen i en næringsdel og en boligdel. Selskapet tok da til orde for å bygge 180 boliger.

Nå er planene nok en gang blitt justert slik at det nå snakkes om å kunne bygge 300 leiligheter i det aktuelle området fra Varnaveien ned mot Lilleeng Helsepark /Pongos Blomster.

– Vi kan sikkert bygge flere også. Det kommer jo helt an på størrelsen på leilighetene, det, sier styreleder og daglig leder i Enata, Espen Klevmark.

– Et naturlig tyngdepunkt

Han forteller at Enata har endret sine utbyggingsplaner etter ønske fra Moss kommune om mindre forretningsutbygging og mer boligbygging på Høyda, som tidligere hadde status som avlastningsområde for Moss sentrum, men som nå gis status som et utviklingsområde med fokus på bolig- og bydelsutvikling.

I planprogrammet for området utarbeidet av arkitektfirmaet Spir, fremheves det at «en utbygging av området vil bidra til at Rygge Storsenter og Lilleeng Helsepark blir bundet sammen til et naturlig tyngdepunkt i bydelen, som inspirerer til å gå i stedet for å kjøre mellom virksomhetene i området.»

Det foreligger flere alternativer for en utbygging, men det alternativet som ligger Enatas hjerte nærmest, er å bygge ut området med mange boligblokker med næring nederst og 300 boliger i etasjene over. Det er snakk om å bebygge 28 000 kvadratmeter over et areal på ca. 25 mål.

Planprogrammet for området er vedtatt, og Moss kommune har godkjent igangsatt en planprosess.

– Før jul skal vi ha levert vårt planforslag som deretter skal ut på høring før det kommer opp til 2. gangs behandling i kommunen. Deretter må vi få en rammetillatelse for bygging kan starte, sier Espen Klevmark som ser for seg en temmelig dryg saksbehandlingsprosess.

VIL BYGGE: Espen Klevmark sier han vil bygge boliger i pakt med Moss kommunes ønsker for Høyda-området. Foto: Jon Gran

Vil ta 10 år

– Dette prosjektet vil skride sakte, men sikkert framover. Det er et veldig bra prosjekt som jeg også tror kommunen vil være fornøyd med., sier Espen Klevmark.

– Når kan disse boligene bli bygget?

– Vi snakker om flere år. Trolig vil det ta 10 år fra vi starter byggingen av de første boligene til alt er ferdig.

– På tegningene ser det ganske så massivt ut?

– Syns du det? Kanskje vi skal få utarbeidet nye tegninger som gir et bedre bilde. Det er ikke så massivt. Se på blokkene i Rosenvinge Park. Der er det 270 leiligheter med store grøntområder, sier Espen Klevmark i Enata Eiendom.