Siste nyheter
NYHETER
Enata | Velger bort P-plassene: Får rabatt på boligene
1871
post-template-default,single,single-post,postid-1871,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Velger bort P-plassene: Får rabatt på boligene

Velger bort P-plassene: Får rabatt på boligene

Moss Avis . Av Helge Warberg-Knoll

Moss kommune har sagt ja til å kutte i antallet parkeringsplasser i neste byggetrinn på Rosenvinge Park. Flere kjøpere har valgt å droppe kjøp av P-plass mot å få rabatt på leilighetene.

Søknaden om å få redusere antall parkeringsplasser er begrunnet med at flere kjøpere kutter ut å skaffe seg P-plass mot å få fratrekk i prisen for boligene. Dette krever dispensasjon fra rammetillatelsen.

Unngå gateparkering

Helt konkret er det søkt om å få redusere antall P-plasser fra 85 til 62 plasser. Saksbehandler Renate Sørgaard i Moss kommune påpeker at det er en forutsetning i plan- og bygningsloven at fordelene ved å dispensere må være større enn ulempene ved en samlet vurdering. I dette tilfellet er målet å unngå parkering i gatene rundt boligprosjektet.

Færre biler?

Det fremholdes at fordelen ved å innvilge dispensasjon er å påvirke mulighetene til å bruke bil på grunn av manglende parkeringsplasser, slik at man bruker andre alternativer. Blant annet legges det opp til en satsing på bussrutene i Moss. Det samme gjelder for gang- og sykkelveier. Denne saken lå som delegert i det siste møtet i teknisk utvalg, men ingen politikere kommenterte den.

Les originalartikkelen her