Siste nyheter
NYHETER
Enata | Velfortjent popularitet – RO
1005
post-template-default,single,single-post,postid-1005,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Velfortjent popularitet – RO

Velfortjent popularitet – RO

Moss Avis . Av Pølsa og Vaffel’n 

Etter vårt første besøk på RO i 2016 har vi både hentet pizza for å innta den hjemme, og vært der med våre respektive familier og venner. På de få solfylte dagene sist sommer var uteserveringen et greit utfluktsmål med sykkel. Nå er året på det mørkeste og dagene korte. Peisvarmen inne lokker mer enn uteserveringen.

Ankomsten ble litt som Bambi på glattisen. De siste dagenes nedbør hadde frosset på bakken og det var ingen synlige tegn til grus eller isfrie felt for sikker ankomst. Dette bør restauranten snarest ta ansvar for så de ikke får skadede gjester på samvittigheten. Vi kom oss trygt inn og ble raskt vist et bord.

Hyggelig med folk

Pølsa kommenterte at det på tross av at det var midt i uka var mye folk ute for å spise og drikke. Vaffel’n supplerte med at dette snarere var vanlig enn uvanlig i Rosenvinge park. Begge var skjønt enige at det er særs hyggelig at det også kan lønne seg å satse i en bransje som dessverre har vært preget av en del døgnfluer de siste årene. Det er tydelig at seriøsitet lønner seg.

Menyene kom raskt på bordet og vi kikket gjennom den for bare å konstatere at den fortsatt var spunnet over samme lest som tidligere. Denne gangen var det det løse arket med julemenyen som hadde lokket oss til Høyda. Vi er begge av den oppfatning at man bør unne seg litt julemat ute på byen før granen tennes i heimen.

Etterlengtet pinnekjøtt

Pølsa er nærmest gal etter pinnekjøtt og hadde lengtet nesten et år etter sesongens første måltid med dampet fåreribbe. Vaffel’n derimot har ribbe som en av sine favoritter så kabalene gikk lett opp. Vi pratet faktisk også om å samle en gjeng og dra på RO for å smake på lutefisken. Da må man være minst FIRE personer, og bestille på forhånd. Med andre ord ikke noe alternativ denne kvelden.

Maten kom raskt på bordet og begge rettene var greit presentert. Det skal faktisk litt til for å gjøre anretningen av julemat spesielt iøynefallende. Vaffel’n smakte først på rødkålen som fikk mer enn godkjent. God balansert smak med fin syre og ikke minst litt tyggemotstand i kålen. Pølsa var like fornøyd med rotmosen.

Begges kjøtt var av god kvalitet. Fin kjøttfylde på pinnekjøttet og ikke for feit ribbe. Ribbesvoren var sprø og kjøttet fint krydret. Pinnekjøttet var passe vannet ut, men kanskje en aning tørt om vi skal pirke litt. Det som trakk ned var at potetene var harde og hadde trengt noen minutter mer i varmen. Ribbesjyen smakte god. Morsa akevitt og pils var passende drikke.

Fristet til gjenvisitt

Et skråblikk på klokken sa at vi rakk dessert med god margin før vi skulle hentes. Pølsa gikk i retning av jula. mens Vaffel’n gikk ut av boksen og bestilte en Tiramisu. Det var da også Vaffel’ns dessert som gikk av med seieren. Mascarpone og eggekrem var fint balansert med smaken av kaffe og amaretto. Pølsas riskrem smakte en aning salt. Egentlig ikke så ueffent, men vi mente begge at saltmengden burde vært dempet noe. Pluss for frisk saus med innslag av tyttebær.

Det var på tide å gjøre opp for herligheten og vi ble ikke i dårlig humør av regningen. Sluttsummen for to øl, to akevitt, pinnekjøtt, juletallerken, riskrem og tiramisu lød på 1257,-. Et lite øyeblikk vurderte vi å utsette hjemreisen og heller sette oss inn i loungeavdelingen for et lite glass brunt druedestilat. Pølsa mente at det nok kom flere anledninger i ukene som ligger foran oss, og at dette måltidet absolutt fristet til snarlig gjenvisitt.


Dagens spisested

Restaurant RO

Hjem

Varnaveien 30, 1523 Moss

Tlf  95019111

Åpningstider:

Man-tors 11-23:30

Fredag 11-01:00

Lørdag 12-01:00

Søndag 12-22

Miljø 5

Restaurant RO er et godt eksempel på hvordan man kan bygge en restaurant og møteromsavdeling som både er funksjonell og innbydende. Inklusiv loungeavdelingen er det plass til 150 spisegjester. Gasspeisene og det åpne kjøkkenet gir både liv og ekstra hygge.

Meny 5

Matmessig satser RO på en mellomting mellom en italiensk trattoria og et fransk brasseri med pizza som en enkel og viktig del av menyen.

Mat 4

God ribbe og ditto pinnekjøtt med klassisk tilbehør. Kanskje akkurat litt for lite til å bli skikkelig mett, men i en tid med mye overspising er det kanskje like greit. Dessertene falt også i smak, risgrøten i riskremen hadde fått en aning for mye salt. Et godt måltid og en sterk 4-er

Service 5

Rask, effektiv og hyggelig service. Servitøren hadde fullt opp å gjøre men klarte likevel å holde oversikten over gjestene. Fylte opp med vann og spurte om vi ønsket noe mer.

Verdt prisen? 5

Regningen lå på et greit nivå med tanke på hva vi spiste og drakk. Skal vi pirke på noe må det igjen være størrelsen på porsjonene. Man bør kunne bli mett av en hovedrett til 3-400 kroner.

Totalt 5

 

Les originalartikkelen her