Siste nyheter
NYHETER
Enata | Utvikler 110 mål bolig- og næringseiendom
852
post-template-default,single,single-post,postid-852,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Utvikler 110 mål bolig- og næringseiendom

Utvikler 110 mål bolig- og næringseiendom

ESTATE av Silje Rønne      16. februar 2016

Første byggetrinn av Vingparken står klart. Enata Eiendom AS har allerede leid ut 15.700 m2 og mossingene strømmer til.

– Vingparken utgjør den nye bydelen i Moss/Rygge, som for øvrig sikter mot én kommune fra 1.1.2019. Vingparken på 110 mål vil bestå av handel, bolig, kontor og helsenter, i et sentralt og flott område med 25 mål grønn park, sier administrerende direktør Espen Klevmark i Enata Eiendom.

Selskapet har en eiendomsportefølje på 50.000 kvadratmeter med verdi om lag 700 millioner kroner, hovedsakelig i Moss, Holmestrand og Tøyen.

Voldsom transformasjon
Gjerdene ble revet i fjor, og det gamle fabrikkområdet på TrioVing er åpnet for allmenheten. Oversiktlige gateløp viser vei til de ulike byggene som består av Sydsiden Handelspark, Lilleeng Helsepark, Forum Moss Business Center og snart Rosenvinge Boligpark – sammen danner de Vingparken.

– Handelsparken er ferdig og lagt ut for salg. Helseparken åpnet 4. januar i år, med unntak av et business senter og Rosenvinge Park der vi begynner å bygge nå i februar, med ferdigstillelse og innflytting anslagsvis sommeren 2017, sier Klevmark.

Enata Eiendom har allerede totalrenovert den gamle Portnerboligen, som tidligere var kontorer for TrioVing. Peisstua som er det nye navnet på bygget skal fungere som et sosialt samlingsted for beboerne, samt at de har laget en egen bolig som kan leies av gjester.

Det planlegges 280 boliger, og det er allerede solgt 49 av de 103 høyhusene som skal reises i første byggetrinn.

– I Forum – Moss Business Center har vi plass til 20.000 kvadratmeter kontor og næring, og er i full gang med utleiearbeidet – hittil har vi ikke signert noen leiekontrakter, sier han.

Helsesenter bygget som et kjøpesenter
Av de totalt planlagte 7000 kvadratmeter i Lilleeng Helsepark fase 1, er rundt 5500 kvadratmeter utleid, og av disse igjen har allerede 2/3 av leietakerne flyttet inn. Helseparken har kjente aktører som: Clinic Strømstad (plastikkirurgi), Østlandske Hjertesenter, Varna Tannlegesenter, Boots Apotek og Ringvoll BHT. Om lag 1500 kvadratmeter gjenstår av Lilleeng Helsepark fase 1, og det betyr at det fortsatt er ledig plass til 3-4 klinikker.

Enata Eiendom er nå i gang med fase 2 med treningssenter, frisør, hudpleie, helsekost og mer servering.

– Jeg tror dette helsebygget byr på noe nytt og unikt. Det ser ut som et kjøpesenter med klinikker, trening og velvære i stedet for butikker. Bygget rommer også Vingparken Konferansesenter og Restaurant RO, som har blitt en formidabel suksess og Moss sitt nye «it-sted», og omkring skal vi bygge 280 leiligheter og 20.000 kvadratmeter kontorbygg.  Definitivt en ny bydel i Moss, sier utvikleren.

Investerer stort i Moss
Til nå har Enata Eiendom investert ca. 400 millioner kroner på tomtekjøp, handelspark og helsepark, samt at de har kontrahert en 300 millioners entreprise til boligprosjektet.
Det er tre klare stikkord som gjør Moss interessant for Klevmark: Knutepunktet, naturen og kulturen.

– De fleste byer rundt Oslofjorden har tilgang til tog og E6/E18, men det er mer unikt med fjordkryssing og flyplass i tillegg – Moss er Oslofjordens viktigste knutepunkt fra Færder fyr til Oslos Rådhus. Byen har også et sterkt kulturliv som tiltrekker seg folk. Moss løsriver seg fra søndre Østfold og blir en del av Stor-Oslo, avslutter Klevmark.

Les originalartikkelen her