Siste nyheter
NYHETER
Enata | Tunge investorer med store planer: Mener det er plass til to nye hoteller i Moss
1790
post-template-default,single,single-post,postid-1790,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Tunge investorer med store planer: Mener det er plass til to nye hoteller i Moss

Tunge investorer med store planer: Mener det er plass til to nye hoteller i Moss

Moss Avis .Av Helge Warberg-Knoll

 

Nå har kommunen godkjent planene om bygging av et hotell i sju etasjer på Lilleeng på Høyda. – Vi svir av betydelige summer på å lande prosjektet vårt, sier Espen Klevmark i Enata. Samtidig vil Høegh bygge hotell på Verket.

Enata Eiendom AS bygger ut Vingparken i Moss. Utbyggingen omfatter blant annet boligprosjektet Rosenvinge Park og Lilleeng Helsepark. Det planlagte hotellet kommer i tilknytning til helseparken. I tillegg til disse planene har altså Høegh Eiendom søkt om å få bygge et nytt hotell ved Mossesundet.

I startgropa

Det skjer i en by hvor debatten om et nytt hotell har pågått i årevis, men uten at noe har skjedd. Nå er det plutselig to aktører på banen som begge vil bygge hotell. Enata har kommet lengst i og med at detaljreguleringen for deres prosjekt ble godkjent i det siste møtet i bystyret. Høegh Eiendom har sendt en rammesøknad om et nytt hotell ved sjøen på den tidligere fabrikktomta til Peterson.

– Jeg synes vi har et godt konsept for et nytt hotell på Høyda, sier Espen Klevmark. – Planen er å bygge hotellet i tilknytning til Lilleeng Helsepark med de mange tilbudene som er der. – Det betyr at man i forlengelsen av lobbyen kan ta en tur til treningssenteret, bassenget eller kaffebaren.

Står løpet: -Vi jobber langsiktig for å få på plass et hotell på Høyda, sier Espen Klevmark i Enata Eiendom AS:

Står løpet: -Vi jobber langsiktig for å få på plass et hotell på Høyda, sier Espen Klevmark i Enata Eiendom AS:

 

Må satse tøft

– Men din kompanjong Jon Storli forklarte politikerne i teknisk utvalg nylig at dere har brukt millioner på å komme i mål med hotellprosjektet uten å lykkes. Hva sier du til det?

– Her må man ha pratet forbi hverandre. Det er imidlertid riktig at dette er en tøff og vanskelig prosess. Men vi har slett ikke gitt opp.

– Tvert imot, vi er innstilt på å brenne av betydelige summer på å komme i havn med et nytt hotell på Lilleeng. Ved å koble dette til helsetilbudene på Lilleeng, så tror vi dette kan bli en interessant pakke for en hotelldriver.

Langsiktig investering

– Har dere en kjede på hånden som vil drive hotellet?

– Nei, dette er en møysommelig prosess. Likevel er vi innstilt på å bruke både tid og penger prosjektet.

– Hvordan ser du på konkurransen fra Høegh Eiendom på Verket.

 

Hard konkurranse

– Det er klart at det er en fordel å få i havn en kontrakt med en hotellkjede for driften av et hotell. Imidlertid tror jeg at Moss med den veksten vi ser vil ha plass til to nye hoteller i et ti til femten års perspektiv. Men man må altså ha is i magen og tenkte langsiktig, påpeker Klevmark.

 Direktør Jan Erik Kristiansen i Høegh Eiendom har ingen kommentarer til selskapets rammesøknad om bygging av et hotell ved Rabben på Verket.

 

– Ikke noe nytt om denne saken fra oss nå, sier han i en SMS til avisen.

 Byarkitekt Anja Fagereng forteller at bystyret nå har vedtatt detaljreguleringen for et nytt hotell på Høyda.

 -I tillegg behandler vi en rammesøknad fra Høegh Eiendom, poengterer hun.

Begeistret

 Lederen i teknisk utvalg, Tomas Colin Archer, er begeistret for planene.

– Moss vokser og vi har behov for flere hotellrom. Det er flott at to store investorer satser på hver sin side av byen, understreker han.

 For elleve år siden planla Olav Thon et hotell på UNI-tomta i sentrum. Det skulle bli langt høyere enn sentrumsplanens bestemmelser. Men politikerne jublet likevel. Like etter ble det også skissert planer for et hotell ved fossen. Ingen av prosjektene ble realisert.

Les originalartikkelen her