Siste nyheter
NYHETER
Enata | Tidligere stjernekokker overtar Restaurant Ro
1767
post-template-default,single,single-post,postid-1767,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Tidligere stjernekokker overtar Restaurant Ro

Tidligere stjernekokker overtar Restaurant Ro

Moss Avis . Jon Gran.

Etter to års drift skifter Restaurant Ro i Vingparken på Høyda i Moss eiere. Nå overtar to forhenværende kokker driften. Det vil bety omfattende menyendringer.

Det er den svenske kokken Ola Nilsson (43) og hans kompanjong Stephen Hamilton (48) som gjennom selskapet Gastropublic AS fra 1. mai overtar driften på Restaurant Ro. Hamilton har en fortid som soussjef på den tidligere Michelin-restauranten Oro i Oslo. Han er også kjent fra gourmetstedet Gudegården i Moss og for sin tid som kjøkkensjef på Refsnes Gods. Ola Nilsson kan på sin side skilte med tre år som soussjef på gourmetrestauranten Bagatelle under Eivind Hellstrøms regime. Sammen har de to også fem år bak seg som drivere av Madserud Gård i Oslo.

I dag driver Gastropublic AS pizzastedet Cantina Cortina samt det peruansk-japanske spisestedet Nikay, begge i Oslo.

Har lett lenge i Moss

– Siden jeg bor i Moss, ønsker jeg å ha et eget sted her. Det har jeg jaktet etter lenge. Derfor er jeg glad for at vi har fått en avtale om å overta her på Restaurant Ro, sier Stephen Hamilton, som skal vokte driften i Moss, mens Nilsson mest vil konsentrere seg om driften i Oslo.

Ingen av de to tidligere stjernekokkene skal imidlertid operere på kjøkkenet.

– Etter å ha laget mat i 25 år føler vi oss ferdig med det. Jobben vår nå er å sørge for god drift, sier Nilsson og Hamilton.

Endret drift

Selv om det først er til høsten det vil bli en grand opening av nye Restaurant Ro, vil publikum allerede fra overtakelsen 1. mai merke endringer. Det skal fortsatt være en brasseribasert lunsjmeny, men de to karene kan love nye og spennende ting på menyen med så vel pizza som hamburgere. På kveldstid skal virksomheten legge om til en mer forfinet middagsmeny.

De to årene som er gått siden Restaurant Ro åpnet, har vært krevende økonomisk. Det ble i utgangspunktet investert 10 millioner kroner bare for å få restauranten opp å stå. Restaurantens omsetning ligger på rundt 10 millioner kroner, og det inkluderer også konferansemat til Lilleeng Helsepark. Akkurat den biten skal det bli mindre av nå. Det er i restauranten de nye driverne skal ha fullt fokus.

Må knekke koden

– Det er utfordrende å drive restaurant i Moss. På Gudegården hadde vi fulle hus i helgene, mens det nesten ikke var folk i ukedagene. I lengden gikk det ikke rundt, sier Stephen Hamilton.

– Går du selv ut i Moss og spiser da?

– Nei, jeg vet ikke om noen interessante steder. Jeg drar til Son når jeg skal ut og spise, sier Hamilton.

– Så hvordan skal dere få folk til Restaurant Ro?

– Vi må knekke koden. Vi skal ha litt mer av Oslo-stilen i Moss. Kvaliteten på maten må være høy, samtidig som prisene må være moderate. Markedet i Moss er prissensitivt. Selv om ingen av oss skal lage mat, vet vi mye om hvordan utelivet fungerer, sier de to.

Til daglig jobber også Stephen Hamilton som konsulent for Fursetgruppen, en gruppering som fungerer som en administrativ enhet og støtteapparat for en rekke restauranter i Oslo som Ekebergrestauranten, Gamle Logen, Grand Café, Maaemo Restaurant, Tjuvholmen Sjømagasin og Meet Ullevaal.

– Har vært en suksess

Det var Yngvar Andreassen, som med Vingparkens Enata Eiendom som økonomisk støttespiller, dro i gang Resstaurant Ro i 2016. Andreassen sier dette om hvorfor han nå hopper av:

– Restaurant Ro var vært en del av destinasjonsbyggingen på Høyda. Min jobb er å bygge restauranter. Nå er tiden inne for å la andre overta stafettpinnen. Vi overdrar hele restauranten med personale og alt. Jeg vil si at Restaurant Ro har vært en suksess selv om det ikke ble generert overskudd de to første driftsårene, sier Yngvar Andreassen.

 

 

Les originalartikkelen her