Siste nyheter
NYHETER
Enata | Tar kaffesuksessen Evita fra Oslo til Moss
986
post-template-default,single,single-post,postid-986,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Tar kaffesuksessen Evita fra Oslo til Moss

Tar kaffesuksessen Evita fra Oslo til Moss

Moss Avis . Av Jon Gran.

I slutten av uka får utelivet i Moss et helt nytt tilbud. Da åpner kaffebaren Evita House i Vingparken på Høyda.

– Vi gleder oss sånn til å åpne, og vi er veldig spente på hvordan dette kommer til å bli mottatt i Moss, sier Elisabeth Toth som står bak Evita House.

Fra før eier og driver hun fire Evita Espresso kaffebarer i Oslo hvor hun selger kaffe med tilbehør for 13 millioner kroner.

– Jeg har drevet i denne bransjen i 20 år. Min første Evita Espressobar ble åpnet på Grønland i Oslo i 1997. Jeg var tidlig ute og tok en sjanse. Det viste seg å bli bra, forteller Elisabeth Toth.

Når hun nå utvider konseptet sitt med Evita House i Moss, slipper hun samtidig inn Elizabeth Blair på eiersiden med 49 prosent av aksjene.

Skal være sunt og godt

På Evita House er håpet at stedet skal gå så godt at omsetningen kan komme opp i 3–5 millioner kroner. Fire baristaer er allerede ansatt. I tillegg skal det være en kjøkkenansvarlig som skal sørge for sunn, enkel og god mat. Elisabeth Toth lover alt fra ferskpresset juice til smoothies, salater og flerkornbrød.

Det tidligere industrilokalet er satt i stand fra grunnen av, og det alene har kostet Elisabeth Toth et par millioner kroner.

– Det er blitt veldig bra, og vi håper selvsagt at gjestene her skal få en god opplevelse, sier Elisabeth Toth.

Ble bedt om å komme

– Så hvorfor akkurat Moss?

– Jeg ble spurt av Enata Eiendom som står bak Vingparken om å starte dette stedet. Det sa jeg ja til, så nå er vi her, sier Elisabeth Toth som utenom sine kaffebarer i Oslo, også har lang erfaring fra drift av andre utesteder i Oslo.

At alle kaffebarene hennes bærer navnet Evita henspiller på den tidligere argentinske presidentfruen Evita Peron.

 

Les originalartikkelen her