Siste nyheter
NYHETER
Enata | Skanem-eiendommen solgt – skal bygge opp mot 1000 boliger
1816
post-template-default,single,single-post,postid-1816,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Skanem-eiendommen solgt – skal bygge opp mot 1000 boliger

Skanem-eiendommen solgt – skal bygge opp mot 1000 boliger

Moss Avis . Av Trine Urstad

Etter et halvt år i markedet er Skanem-eiendommen i Rabekkgata nå solgt. Den 55 mål store eiendommen var eid av et utenlandsk fond med base i London, som rådgivningsselskapet Colliers Norway sto for forvaltningen av.

Da Moss Avis snakket med Thor Bjørdal, administrerende direktør og partner i Colliers Norway, i november, var det god interesse for eiendommen som hadde en prisantydning på 165 millioner kroner.

Attraktiv pris

Geir Karlsen, investeringssjef i Ferd Eiendom, sier at de ikke pleier å oppgi pris, men at det «er i nærheten av den prisen» det Oslo-baserte selskapet skal ha betalt for eiendommen. En pris han beskriver som attraktiv.

– I dag er eiendomsprisene i Moss vesentlig lavere enn større tettsteder nærmere Oslo, som eksempelvis Ski og Kolbotn. Nye leiligheter nært Ski sentrum selges i dag for rundt 70.000 kroner kvadratmeteren, mens i Moss ligger det på rundt 50-55.000. Byggekostnadene er omtrent de samme uansett for du bygger, så tomteprisen er i hovedsak en konsekvens av hva salgspris man forventer å oppnå, sier Karlsen.

– Sjelden stor mulighet

Han tror derimot at dette kommer til å endre seg og også derfor kjøpte de Rabekkgata 4 og 6, som i motsetning til de fleste investeringene Ferd Eiendom har gjort ligger utenfor Stor-Oslo.

– Vi ser det slik at de langsiktige mulighetene i Moss er undervurdert i markedet. Dette er en stor eiendom og en sjelden stor mulighet. Det er enormt spennende for oss. På litt sikt tror vi denne investeringen vil fremstå som et godt kjøp, sier Karlsen.

Det var Ferd selv, via sitt magasin, som var først ute med nyheten om investeringen i Moss. Kontrakten ble skrevet i mai og 1. juni tok selskapet over eiendommen. Det vil gå tre år før det skjer endringer i Rabekkgata og planen er å utvikle eiendommen over 15 år.

– Planen er å utvikle en bydel med gode urbane kvaliteter med et eget bydelssentrum, sier Karlsen, om eiendommen som ligger som nærmeste nabo til Vingparken.

600-900 boliger

Arbeidet med reguleringsplan og arkitektonisk utforming starter til høsten. Totalt ønsker Ferd Eiendom å bygge mellom 600-900 boliger på tomta. Investeringssjefen ser for seg mulig byggestart i 2021.

– Inntil videre leier vi ut lokalene. Nå står en del ledig, så vi får prøve å leie ut litt, men det er klart det er vanskeligere med en så kort tidshorisont som vi har, sier han.

Ferd Eiendom AS er en del av Ferd AS og selskapet eies av Johan H. Andresen og hans to døtre. De fleste forbinder Andresen-familien med Tiedemann tobakk, som de har drevet gjennom seks generasjoner.

Stor tro på Moss

På Ensjø i Oslo, der tobakksfabrikken var, bygges det nå flere tusen boliger, med Ferd Eiendom som en sentral aktør. Karlsen finner flere likhetstrekk med forvandlingen av området med det som vil skje i Rabekkgata.

– Ensjø var tidligere et område preget av industri og bilvirksomhet, ikke ulikt det deler av Høyden er i dag. På Ensjø, der vi i Ferd Eiendom har det største enkeltprosjektet, er nå hele området under full transformasjon til en urban boligby med rundt 6000 boliger. Litt av de samme utviklingstrekkene ser vi kommer på Høyden, sier Karlsen.

– Vi har stor tro på den langsiktige utviklingen for Moss. I Moss kan en blant annet bo nært sjøen og om noen år har man bare 30 minutter reisevei med tog til Oslo sentrum. Vi tror flere da vil få øynene opp for hvor mye mer bolig man får i Moss, sier investeringssjefen til Ferd Eiendom.

 

Les originalartikkelen her