Siste nyheter
NYHETER
Enata | Skal pepre politikerne med spørsmål
1868
post-template-default,single,single-post,postid-1868,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Skal pepre politikerne med spørsmål

Skal pepre politikerne med spørsmål

Moss Avis . Av Erlend Iversen Skarsholt

– Vi ønsker å sette eldresaken på dagsorden, sier Karine Westerveld i Pårørendeaksjonen.

20. mai inviterer organisasjonen til konferanse om eldreomsorg i nye Moss kommune. En rekke sentrale politikere vil delta for å informere om det nåværende arbeidet opp mot eldre, og for å debattere.

– Vi ønsker å påvirke den nye kommunens arbeid med eldreomsorg, sier Bjørn Boge.

Hvor står politikerne?

Westerveld og Boge er begge aktive i Pårørendeaksjonen og er initiativtakere til konferansen. Sammen med Lilleeng Helsepark, Senior Norge Østfold, Velferdssentralen og Rygge Eldreråd er de klare til å kjempe de eldres sak overfor politikerne.

Forrige uke møttes de på Lilleeng Helsepark for å legge opp en slagplan til konferansen i mai.

– Rygge og Moss skal snart slås sammen til en kommune. Vi tenker det er viktig å vite hvor våre folkevalgte står med tanke på eldreomsorg. Hva vil de gjøre for at framtiden til de eldre skal bli best mulig, sier Westerveld.

– En av de aller viktigste sakene er hvordan man skal ivareta eldre. Tilbudet de eldre har og behandlingen de får. Hva gjøres for at det skal være godt å være gammel, sier daglig leder av Lilleeng Helsepark, Finn Grønseth.

Tett program

På programmet den 20. mai står blant annet statssekretær Anne Bramo, spesialsykepleier Anne-Pernille Rudi, ordfører i Moss Hanne Tollerud og Harald Fløgstad. En rekke lokale politikere vil også delta på en paneldebatt med tidligere Moss Avis-redaktør Jan Tollefsen som møteleder.

– At så mange aktører samarbeider for å dra i gang en slik konferanse er veldig positivt. Det viser at vi står sammen om å kjempe de eldres sak, sier leder i Senior Norge Østfold, Finn Åsmund Johnsbråten.

De forskjellige organisasjonene har en rekke ting de ønsker å ta opp når politikerne kommer på besøk til Vingparken konferansesenter. Arrangementet er åpent for alle, og under paneldebatten er det mulighet til å stille politikerne spørsmål.

– Dette er et tema som fenger mange, og som er svært aktuelt. Vi er mange som er pårørende, og vi mennesker blir bare eldre og eldre, avslutter Westerveld.

Les originalartikkelen her