Siste nyheter
NYHETER
Enata | Selger unna Varnaveien 30
905
post-template-default,single,single-post,postid-905,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Selger unna Varnaveien 30

Selger unna Varnaveien 30

     MOSS DAGBLAD  – Av Paul Norberg

Det er administrerende direktør Espen Klevmark i Enata Eiendom AS som på denne måten forklarer at Sydsiden Handelspark (Varnaveien 30) nå legges ut for salg.

– Enata Eiendom satser hardt på utvikling av Vingparken på den gamle TrioVing-tomta. Her har vi allerede investert 300 millioner kroner, og vi regner med å ha brukt en milliard før området står ferdig. Behovet for kapital er stort, og en del av dette skaffer vi ved salg av andre eiendommer. Det er i den forbindelse vi vurderer å selge hele Varnaveien 30, sier Espen Klevmark.

19,2 millioner

Sydsiden Handelspark er stedet hvor blant annet Expert, ICA, Vitus apotek og Gresvig Max er store leietakere. Området er på 25.000 kvadratmeter og ble kjøpt av Enata Eiendom for 80 millioner i 2010. Det har vært en oppgradering av bygningene de siste årene, og det er leietakere i alle lokaler.

Leieinntektene er i dag 19,2 millioner. Bilforretningen Stamsaas Moss er en av leietakerne som foreløpig ikke er på plass. Dette selskapet skal inn i de gamle ICA Maxi-lokalene fra 1. oktober i år. Men selskapet skal ikke betale husleie før 1. mars 2016.

– Langsiktighet?

– Er det ikke et uttalt mål for Enata å satse på langsiktighet?

– Vi ser på oss selv som et eiendomsselskap som kjøper og utvikler eiendommer. Vi skal ikke nødvendigvis forvalte eiendommene over lengre tid. Det er sjelden at næringseiendommer har samme eiere i mer enn ti år, og vi selger når vi mener at tida er inne, sier Klevmark.

Enata har utviklet bygningsmassen i Varnaveien, og vi synes det er naturlig å legge eiendommen ut for salg nå.

– Betyr det at dere også vil selge Vingparken så snart den står ferdig?

– Vingparken er et mer sammensatt område. Her blir det en blanding av boliger, kontorlokaler, en helsepark og kanskje et badeland. De 32 leilighetene vil bli solgt til beboerne. Kontorparken er det vanskelig å si noe om ennå. Noen næringsdrivende vil kunne kjøpe de lokalene de skal drive næringsvirksomhet i, mens andre blir leietakere, sier Espen Klevmark.

– Tidlig fase

Det er Rune Holmøy i «60 Grader Næringsmegling» som har fått oppdraget med å selge Varnaveien 30. Han forteller at de er i en tidlig fase av salgsprosessen, og foreløpig ikke vet så mye om potensielle kjøpere.

– Men området er attraktivt, og vi regner med at det vil melde seg mange interessenter, sier han. Eiendomsmassen skal selges som en helhetlig pakke.

 

Satser på Nye bydel Høyden

Svak lønnsomhet, men solid likviditet.

Det er analytikernes dom over Enata Eiendom AS. Selskapet ble stiftet i 2009 med Espen Klevmark som adm. direktør. I perioden 2011–2013 hadde selskapet negative driftsresultater, i størrelsesorden 1,2 til 1,9 millioner kroner. Resultatene før skatt var imidlertid positive i både 2012 og 2013, med henholdsvis 4,3 og 1,5 millioner. Selskapets soliditet og likviditet er omtalt som «meget god» av analysebyrået Proff.

Lønnsomheten blir derimot betegnet som svak.

Enata Eiendom er tungt inne i utviklingen av Høyden-området, og markedsfører dette som Nye bydel Høyden. Her skal det bli moderne kontorbygg, en framtidsrettet helsepark og en åtte etasjers boligblokk med 32 leiligheter.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre