Siste nyheter
NYHETER
Enata | Satser stort med badeland og hotell
796
post-template-default,single,single-post,postid-796,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Satser stort med badeland og hotell

Satser stort med badeland og hotell

Moss Avis 29.09.2014 Av: Jon Gran

Satser stort med badeland og hotell

Stadig nye prosjekter popper opp i Enata Eiendoms utviklingsplaner for den gamle TrioVing-tomta.

I tillegg til å ville bygge 250 boliger i opptil 45 meter høye blokker samt å legge opp til en egen kontorby med 500–1000 arbeidsplasser i området, jobbes det nå mest iherdig for å få på plass et bredt helsetilbud som kan kombineres med et spektakulært fullskala badeland.Som om ikke det var nok: Eiendomsselskapet har også startet arbeidet med å få etablert et superhotell i kongressformat som skal kunne ta store nasjonale konferanser. I tillegg vil man også bygge et større ballhallanlegg på området som skal kunne ta alt av ballidretter, unntatt fotball.
Ville ikke engang høre

I Rosenvinge Park som det nye navnet på hele dette gamle industriområdet til TrioVing/VingCard, er Sydsiden Handelspark med Gmax, Expert mm allerede etablert. Neste år går startskuddet for boligutbyggingen. Da vil også de første aktørene i Lilleeng Helsepark, være på plass.– Fra et fullskala badeland er veien kort over til spa, velvære, trening og ernæring. Vi ønsker fullt fokus på dette nå, og vi skulle så gjerne hatt kommunene med oss, sier prosjektdirektør og daglig leder Finn Grønseth i Lilleeng Helsepark som tror et fullskala badeland vil kunne trekke «uendelig mange mennesker til Moss».Nylig inviterte han de fire kommunene i mosseregionen til et informasjonsmøte om prosjektet, men alle som én, unntatt Moss kommune, valgte å takke nei.– De ville ikke engang høre på oss. Det var skuffende, sier Grønseth.
Gir ikke opp

Kontakten med Moss kommune er imidlertid ikke brutt, men tross et bystyrevedtak fra juni i år om at et OPS-prosjekt for badeland/svømmehall skal utredes, har det hele nå kokt ned til at kommunen bare vil se på muligheten for å være med i et svømmehallprosjekt som er tenkt lagt til en av de gamle fabrikkhallene.

Vi gir ikke opp. Dette er et godt prosjekt

Selv om kommunene ikke ville høre på planene om badeland, hotell og ballhall, nekter Grønseth å gi seg.– Vi gir ikke opp. Dette er et godt prosjekt. Jeg er ute etter et samspill, og håper vi og kommunene etter hvert vil kunne snakke sammen. Uansett må vi jo få inn private investorer til selve hotellet, sier Grønseth.
Vil være viktig

Han mener fremtiden for Høyda-området er svært lys.– I den nye storkommunen vil Høyda være et særdeles viktig sentrumsområde for handel, trening og opplevelser. I Moss sentrum må man finne på noe annet. Folk vil kjøre bil til butikken og til trening. Slik er det enten man liker det eller ikke.Enata Eiendom er registrert i Bærum og selskapet kjøpte opp TrioVing-området i to omganger, i 2010 og 2012 for til sammen 152 millioner kroner.Selskapet har i alt leieinntekter på 30 millioner, og en samlet porteføljeverdi på 500 millioner kroner. Bak Enata står partnerne Espen Klevmark, Jon Storli og Hilde Midthjell.
Les originalartikkelen her