Siste nyheter
NYHETER
Enata | Rygge vil bygge seniorboliger – i Moss
666
post-template-default,single,single-post,postid-666,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Rygge vil bygge seniorboliger – i Moss

Rygge vil bygge seniorboliger – i Moss

Moss Avis –  Per Johansen

Rygge Seniorbo har planer å etablere nye seniorboliger – i Rosenvinge Park, som ligger i Moss.

Det er ganske nøyaktig to år siden de første beboerne flyttet inn i Rygge Seniortun på Halmstad. Dette prosjektet, som består av selveierleiligheter beregnet på personer i aldersgruppen 50+, har fått massiv ros for bokvaliteten og ble dessuten honorert med Rygge kommunes byggeskikkpris i 2013.

Sådd et frø

Hans Magnus Lie, lederen i Rygge Seniorbo, ble invitert til Lillehammer for å orientere om suksessfaktorene ved Halmstad-prosjektet.
– Der stilte 90 personer på orienteringsmøtet, så det er nok ingen tvil om at vi har sådd et frø, sier Lie til Moss Avis.

– Vi har registrert at det er betydelig interesse for nye seniorboliger også nord i Rygge, nærmere bestemt Ekholt-området. Og vi ønsker primært å bygge på Kallumjordet opp mot Vesthellinga og Bjerkeveien, sier Lie.

– Men vi har ikke oppnådd enighet med grunneierne om avståelse av cirka halvannet mål som vi trenger. Forholdet til Rygge kommune er heller ikke avklart. Derfor har vi vendt oss mot Rosevinge Park, som riktig nok ligger i nabokommunen Moss, men bare noen hundre meter i luftlinje fra Ekholt, legger han til.

Samarbeid

Det er Enata Eiendom som eier Rosevinge Park – området der TrioVing og VingCard ligger, men som blir ledig når bedriftene flyttes i løpet av 2014.
Arkitektkonkurransen som ble arrangert med tanke på framtidig utnyttelse av Rosenvinge Park, ble vunnet av Lund Hagem Arkitekter. Og Meglergaarden i Moss er engasjert av Enata for å selge de 350-400 boenhetene som planlegges.

– Vi tenker oss at en del av det store området kan benyttes til seniorboliger. Foreløpig er vi på intensjonsstadiet. Men vi vil jobbe for å legge til rette for gode løsninger. Interessenter har vi mange av. Og det er slett ikke utenkelig at personer bosatt i Moss kan ble medlemmer i Rygge Seniorbo, sier Lie.

Eiendomsmegler Fredrik Thoring i Meglergaarden sier det slik:
– For oss vil et samarbeid med Rygge Seniorbo være av stor interesse. Vi må spille på hele markedet og legge til rette for at «alle» skal finne glede i å bo i Rosenvinge Park – alt fra småbarnsfamilier til eldre som ønsker et trygt, sentralt og ikke minst enkelt boområde.

Les artikkelen i Moss Avis