Siste nyheter
NYHETER
Enata | Klart for to nye tårn på åtte etasjer
1855
post-template-default,single,single-post,postid-1855,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Klart for to nye tårn på åtte etasjer

Klart for to nye tårn på åtte etasjer

Moss Avis . Av Helge Warberg-Knoll.

 

Nå har politikerne klubbet gjennom utbyggingsrammene for Rosenvinge Park. De skar ned på boligprosjektet med ett tusen kvadratmeter. Men det er gitt klarsignal for to nye tårnbygg.

Ifølge reguleringsplanen som de folkevalgte i teknisk utvalg vedtok i sitt siste møte kan Enata Eiendom AS bygge opptil 26.000 kvadratmeter totalt sett. Det er en reduksjon på tusen kvadratmeter i forhold til de planene som fikk tommelen ned i utvalget i fjor høst.

Gravemaskinene er klare

Ifølge Jon Storli i Enata Eiendom er det ikke optimalt at politikerne har vedtatt å begrense rammene for utbyggingen.

– Det hadde vært bedre for oss om vi hadde fått lov til å bygge inntil 27.000 kvadratmeter. Imidlertid velger vi å se positivt på at vi nå har fått tillatelse til å bygge opptil 26.000 kvadratmeter totalt sett.

– Når det gjelder de to tårnbyggene vi nå skal i gang med, så står gravemaskinene klare til å gå i gang med grunnarbeidene. Det er kun en avklaring rundt vann- og avløpsnettet som gjenstår før vi går videre, påpeker han.

Nye blokker om et år

De to tårnene som skal bygges nå er det alt gitt klarsignal for. Det neste byggetrinnet er tre blokker på henholdsvis seks, fem og fire etasjer. Her satser utbygger på oppstart om et drøyt år.

– Vi synes det er greit at det også ble blokker i neste byggetrinn, sier Høyres Gretha Kant. Det betyr jo også mer luft og grøntareal rundt bygningene. Derfor valgte vi å følge det faglige rådet fra administrasjonen, sier hun.

Denne utbyggingen var altså oppe i det siste møtet i teknisk utvalg, hvor kommunalsjef Anne-Lise Stokmo orienterte om saksbehandlingen. Hun poengterte at det blir mer areal til park rundt bygningene med de tre blokkene som kommer i neste byggetrinn. Opprinnelig var dette planlagt som en mye lavere og tettere bebyggelse. Det var et enstemmig vedtak i teknisk utvalg som sa ja til planen.

Les originalartikkelen her