Siste nyheter
NYHETER
Enata | Rigget for å kapre konferansemarkedet i Vingparken
839
post-template-default,single,single-post,postid-839,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Rigget for å kapre konferansemarkedet i Vingparken

Rigget for å kapre konferansemarkedet i Vingparken

     MOSS AVIS  – Av Jon Gran

Omkranset av en helsepark og en restaurant, åpner nå Vingparken Konferansesenter sine nye lokaler i den gamle TrioVing-fabrikken.

Knapt noe er gjenkjennbart i de gamle fabrikklokalene på Høyda i Moss. Slitne fabrikkhaller er omgjort til hypermoderne lokaler hvor enn man snur seg.

De siste lokalitetene som nå er klare, er Vingparken Konferansesenter som i tillegg til en stor plenumssal, har nok av mindre rom rigget med høyteknologiske løsninger.

Store investeringer

Mest liker ledelsen ved senteret å skryte av videokonferanserommet hvor det ikke er spart på noe. 2,5 millioner kroner er da også investert i teknisk utstyr på senteret. Det er omtrent en firedel av de samlede investeringene som er gjort for å få senteret opp og stå.

Allerede nå kan man skilte med en pågang fra næringslivet. Mange er nysgjerrige på hva som finnes av tilbud i denne tidligere fabrikken.

– Interessen er så absolutt til stede, og markedet er stort. Med den beliggenheten vi har, vil vi være interessante for bedrifter i Østfold, Oslo og Akershus. Også Vestfold-siden burde er et marked for oss. Vårt mål er å fylle senteret hver eneste dag hele uken igjennom, sier Line Hylander-Andersen, leder for Vingparken Konferansesenter.

I tillegg til å lokke næringslivet til senteret, tar man også høyde for å huse selskapeligheter for inntil 250 personer.

HI-TECH: Vingparken konferansesenter har satsert på superutstyr for videokonferanser med blant annet høyttalere fra Seas.
HI-TECH: Vingparken konferansesenter har satsert på superutstyr for videokonferanser med blant annet høyttalere fra Seas. (Foto: Jon Gran)

Godt besøkt

Konferansesenteret ligger vegg i vegg med Restaurant Ro som åpnet på nyåret. Det er opprettet et felles driftsselskap for restauranten og konferansesenteret, YG Drift, ledet av Yngvar Andreassen.

Andreassen eier da også 50 prosent av Restaurant Ro sammen med eiendomsselskapet Enata som for øvrig kontrollerer hele det gamle fabrikkområdet.

Fra første dag har gjestene strømmet til restauranten. Med det nye konferansesenteret, kan farten bli enda mye høyere.

– Så langt har vi hatt en ukeomsetning på 300.000–400.000 kroner. I februar hadde vi en bruttoomsetning på 1,5 millioner kroner, opp 200.000 fra januar. Det er vi meget godt fornøyd med, sier Yngvar Andreassen, som på bakgrunn av tallene mener det er en myte at mossefolk ikke går ut.

– Folk går på restaurant bare man har det rette tilbudet. Det sies også at ingen i Moss går ut for å spise lunsj. Til det kan jeg si at vi aldri har så mange gjester som nettopp til lunsj. Og på søndagene fyller familiene opp plassene her, sier Andreassen, som tror at også Moss sentrum kan bli et bedre sted å gå ut, om bransjen tilpasser seg.

– Nå skjer det mye i Moss for tiden, og skal Moss heve seg, må bransjen dra lasset sammen, og vi må bygge hverandre opp, sier Andreassen, som nå leter etter flere fagfolk til restauranten ettersom publikumstrykket er blitt så sterkt.

Dagens 30 ansatte trenger forsterkninger.

Les originalartikkelen her