Siste nyheter
NYHETER
Enata | Pongo utvider og satser på å ta over blomstermarkedet på Høyda
889
post-template-default,single,single-post,postid-889,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Pongo utvider og satser på å ta over blomstermarkedet på Høyda

Pongo utvider og satser på å ta over blomstermarkedet på Høyda

     MOSS AVIS  – Av Helge Kjøniksen

Henry Pongo gjør det stort på blomster i Moss sentrum. Nå satser han knallhardt på å ta over blomstermarkedet på Høyda.

Fornøyde: Både administrerende direktør i Enata Eiendom, Espen Klevmark, og Henry Pongo er fornøyde med at Pongos Hagesenter skal etablere seg på Lilleeng. – Det nye hagesenteret her oppe er en gave til folket, sa en sjarmerende ubeskjeden Henry Pongo.
Fornøyde: Både administrerende direktør i Enata Eiendom, Espen Klevmark, og Henry Pongo er fornøyde med at Pongos Hagesenter skal etablere seg på Lilleeng. – Det nye hagesenteret her oppe er en gave til folket, sa en sjarmerende ubeskjeden Henry Pongo. (Foto: Terje Holm)
 

Tirsdag ettermiddag signerte Henry Pongo en avtale med Enata eiendom som binder ham til 1500 kvadratmeter på Lilleeng.

Allerede for to år siden tok administrerende direktør i Enata Eiendom, Espen Klevmark, kontakt med Pongo for å få ham til området ved Varnaveien.

– Ja, det har tatt litt tid, men nå var vi klare for å åpne nytt. Det er veldig tungvint å drive nede i Moss sentrum, og jeg ser på denne signeringen som en solid utvikling av driften vår. Men vi har planer om å drive både her og nede i sentrum, forklarer blomsterhandler Henry Pongo.

Han har bundet seg til lokalene som ligger vegg i vegg med Rocka Møbler i 20 år.

– Ja, det er lenge nok til at neste generasjon kan ta over. Jeg er jo gift med ei ung dame, så da er det duket for at hun kan drive videre, sier han med sin lune form for humor.

Nervetabletter

Espen Klevmark var storfornøyd når det siste blekket fra Pongo var på plass på kontrakten.

– Det er vi kjempefornøyde med. Henry er en drivende god forretningsmann og hans hagesenter kommer garantert til å knytte mange mennesker til området og skape et helt annet handelstrykk enn hva som er tilfelle i dag. Dette blir garantert bra, både for kundene, Pongo og oss, kommenterte han.

– Jeg har gitt dem et brett med nervetabletter, repliserte Pongo.

Når det gjelder beliggenheten er han godt fornøyd:

– Ja, med dette hagesenteret kan man trygt si at alle veier fører til Pongo. Det er to-tre innkjørsler fra Varnaveien, én fra Rabekkgata og én fra Varnaveien, sier han og ler – igjen.

Velkommen: – Dette var hyggelig, sa daglig leder av Rocka Møbler, Frode Gretland, og ønsket Henry Pongo velkommen.
Velkommen: – Dette var hyggelig, sa daglig leder av Rocka Møbler, Frode Gretland, og ønsket Henry Pongo velkommen. (Foto: Terje Holm)

Satser på 20 millioner

– Hvordan skal du drifte de to butikkene, skal du og kona splitte dere?

– Det har vi ikke helt bestemt, men jeg tror ikke at vi kommer til å jobbe i hver vår butikk.

– Det betyr ansettelser?

– Ja, det gjør nok det. Men det får vi se nærmere på. Vi satser på å «små-åpne» litt her oppe på Lilleeng nå i høst. Når det gjelder selve lokalene inne, så er målet å åpne dørene 15. november, mens vi offisielt kommer til å åpne Pongos Hagesenter i månedsskifte april/mars neste år, svarer Pongo.

Han har drevet forretningsvirksomhet i Moss og på Jeløy i 38 år og akter på ingen måte å gi seg.

– Nei, hva skulle jeg ha funnet på da? Nå har jeg hatt ferie i 11 dager og det var mer enn nok. Det å drive butikk har blitt en livsstil for meg, forklarer han videre.

I tillegg til lokalene som ligger vegg i vegg med Rocka Møbler, skal han også benytte den store parkeringsplassen på utsiden byggets østside.

– Jeg gleder meg skikkelig til å begynne her opp. Jeg har veldig lyst til å erte de andre som selger blomster her oppe. Jeg skal bevise at det går an å selge kvalitet billig. I sentrum omsetter vi for 10 millioner i året, her oppe satser jeg på at vi skal nå en sum på 20 millioner kroner, avslutter Henry Pongo.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre