Siste nyheter
NYHETER
Enata | Pongo i full blomst: Vil bli Norges blomsterkonge
1000
post-template-default,single,single-post,postid-1000,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Pongo i full blomst: Vil bli Norges blomsterkonge

Pongo i full blomst: Vil bli Norges blomsterkonge

Moss Avis . Av Jon Gran.

I 40 år har Henry Pongo (60) drevet i blomsterbransjen. Nå er han, ifølge seg selv, i ferd med å etablere Norges aller største blomsterbutikk.

– Ikke sammenlign meg med Plantasjen. De er store, men så driver de med så mye annet enn blomster. Jeg har landets største blomsterforretning, sier Pongo.

Det tok ham 10 minutter å inngå en ny og utvidet leieavtale med Lilleeng Helsepark etter at nabolokalene til Rocka Møbler plutselig sto tomme og var up for grabs.

1. desember vil den nye staselige blomsterbutikken åpne og da med en total salgsflate på 2700 kvadratmeter hvorav 1700 kvadratmeter er innendørsareal.

– 1. desember er det også ett år siden vi flyttet fra Moss sentrum og opp hit til Høyda. Da passer det bra å åpne disse lokalene offisielt. Vi ser også på dette som en jubileumsgave til kundene. I år har vi holdt det gående i 40 år i Moss, sier Henry Pongo.

LES OGSÅ: Slutt for Pongos blomster i sentrum

Millionomsetning uten overskudd

15 millioner kroner vil Pongo omsette for i år, opp fem millioner fra i fjor. Neste år blir det 20 millioner, tror han.

– Jeg tar sikte på å øke omsetningen med fem millioner i året. Det tror jeg vi skal klare i noen år, sier han.

LES OGSÅ: Pongo utvider og satser på å ta over blomstermarkedet på Høyda

Inntjeningen er derimot ikke all verdens. I fjor var overskuddet drøye 700.000 kroner.

– Og det var altfor mye, så det skal ikke gjenta seg. Jeg driver ikke denne forretningen for å tjene penger på kundenes bekostning. Sånn er ikke jeg. Så lenge jeg kan betale regningene, kan jeg smile fornøyd. Skal man drive for pengenes del, går det galt, sier Pongo som mener 20 millioner kroner i omsetning ville tilsvart opp mot 25 millioner kroner for en vanlig blomsterforretning.

– Nå som jeg får større lokaler kan jeg ta større volum, og det betyr enda lavere innkjøpspriser. Det skal komme kundene til gode.

Betal det som passer: Henry Pongo kjører konstant på lavpris. Dels kan kundene selv bestemme prisene. Odd Lørdahl fra Fredrikstad mener det er turen verd å dra til Pongo for å handle.
Betal det som passer: Henry Pongo kjører konstant på lavpris. Dels kan kundene selv bestemme prisene. Odd Lørdahl fra Fredrikstad mener det er turen verd å dra til Pongo for å handle.

Kundene bestemmer prisen

Pongo mener ingen i hele landet kan slå ham på pris, og i disse dager lar han det være opp til kundene selv å avgjøre hvor mye de skal betale for sommerblomstene som nå skal selges ut.

– Sånn som det synes jeg bare er moro.

Kundene kommer fra Oslo, Vestfold og hele Østfold. En av de trofaste er Odd Lørdahl. Han tar ofte turen fra Fredrikstad til Moss for å kjøpe blomster hos Pongo.

– Nå har jeg kjøpt blomster til 25 kroner per stykk. Et annet sted jeg var før i dag kostet de samme blomstene 200 kroner, så her er det billig, sier Løvdahl.

– Generelt ligger jeg nok 50 prosent under de fleste konkurrentene, sier Pongo.

– Hvordan kan du vite det?

– Det er bare å se på nettet det. Der ligger jo alt av priser, så dette vet jeg.

Leieavtalen han har inngått gjelder for 10 år pluss opsjon på nye i år.

 

 

Les originalartikkelen her