Siste nyheter
NYHETER
Enata | Planlegger hotell til 200 millioner i Moss
912
post-template-default,single,single-post,postid-912,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Planlegger hotell til 200 millioner i Moss

Planlegger hotell til 200 millioner i Moss

    MOSS AVIS  – Av Jon Gran

Det har vært snakket om de siste ti årene, og i 2019 kan et splitter nytt konferansehotell under navnet SoMoss i Vingparken i Moss være på plass.

  Ikke ferdig: Det nye SoMoss-hotellet blir ikke som vist på denne tegningen, men det gir en liten pekepinn. Hotellet vil bygges ut i to trinn med en start på 150 rom.
Ikke ferdig: Det nye SoMoss-hotellet blir ikke som vist på denne tegningen, men det gir en liten pekepinn. Hotellet vil bygges ut i to trinn med en start på 150 rom. )

Torsdag underskrev eierne av Vingparken en intensjonsavtale om drift med Kongsberg-selskapet Haut Nordic for hotellet som vil bli liggende i flukt med Lilleeng Helsepark. Eierskapet til hotellet skal da også ligge 100 prosent hos Lilleeng AS, et selskap som for øvrig har de samme eierne som Enata Eiendom som kontrollerer hele Vingparken-området.

– Går alt etter planen skal vi starte bygging av hotellet før sommeren 2018. Da vil hotellet stå klart til jul i 2019, sier adm.dir. Espen Klevmark i Enata Eiendom.

150–250 rom

200 millioner kroner vil bli satset på det sju etasjers høye hotellet som i 1. byggetrinn skal ha 150 rom. Senere vil det være aktuelt å utvide kapasiteten til 250 rom på hotellet som har fått navnet SoMoss.

Hovedpremissene for at hotellplanene skal kunne bli en realitet, er at man har byggekostnader, bankfinansiering samt regulering under kontroll.

«Alle» vil ha hotell

– Det er jo kjent at vi har jobbet med hotellplanene over lang tid, og et nytt hotell i Moss er jo noe «alle» ønsker. Nå er vi så sikre som vi kan bli på at hotellet blir en realitet, sier Espen Klevmark som det siste halve året har vært i tett dialog med Haut Nordic, en dialog som også rådgivningsselskapet CBRE i Oslo, har spilt en aktiv rolle i.

Klare for nytt hotell: Fra venstre Christian Høgebøl fra CBRE, Martin Twist og Sondre Prestegard fra Haut Nordic, Espen Klevmark fra Enata og arkitekt Jan-Fredrik Johansen fra Jansen Arkitekter.

Klare for nytt hotell: Fra venstre Christian Høgebøl fra CBRE, Martin Twist og Sondre Prestegard fra Haut Nordic, Espen Klevmark fra Enata og arkitekt Jan-Fredrik Johansen fra Jansen Arkitekter. (Foto: Jon Gran)

– Moss har ikke noe profilert hotell. Byen har ikke engang et moderne hotell. Dette skal bli det tøffeste hotellet i regionen, og gjøre hele dette området på Høyda til en magnet. Hotellet er også viktig fordi det vil gi store økonomiske ringvirkninger for øvrig næringsliv, sier adm.dir. Sondre Prestegard i Haut Nordic.

Har fire hoteller fra før

Prestegard sitter på 50 prosent av aksjene i selskapet som i tillegg omfatter flere andre Kongsberg-investorer.Selskapet driver i alt fire hoteller og 10 restauranter i Tønsberg, Gjøvik og Kongsberg.

I fjor utgjorde omsetningen 210 millioner kroner, og selskapet fikk et EBITDA-resultat på 13 millioner kroner.

Haut Nordics hoteller i Tønsberg, Gjøvik og Kongsberg drives alle som franchise i Nordic Choice, og hotellene inngår i Quality-konseptet. Om det skal skje i Moss, er ikke avklart ennå.

– Det kan godt hende at SoMoss blir et frittstående og kjedeuavhengig hotell. Det er ennå ikke bestemt, sier Sondre Prestegard om hotellet skal kunne ta kurs og konferanser på inntil 400 personer.

Livsstil og helse

– Vi ønsker å knytte hotelldriften opp mot Lilleeng Helsepark, og vektlegge verdier som helse, kosthold og livsstil. I tillegg tar vi sikte på å kapre det private helgemarkedet, sier Prestegard.

Espen Klevmark utdyper:

– Begge parter tror at et konferanse-, helse- og livsstilshotell passer veldig godt integrert med Lilleeng Helsepark. Hele Lilleeng vil fremstå som en sømløs utvidelse av hotellets lobby med treningssenter, velværesenter, frisør, kafé, restaurant og alle typer leger og helsetilbud. Det gir et sjelden bredt tilbud til hotellgjester, enten det er konferanse eller familie-weekend.

Hva med badeland?

Hotellutbyggingen er ikke betinget av at det også bygges et badeland i området, men både Haut Nordic og Enata Eiendom tror at et badeland ytterligere vil forsterke områdets attraktivitet.

– Koblingen til badeland er ikke det viktigste nå. Det viktige er koblingen til helseparken, sier de to partene i denne saken.

Lokal magnet

Hotellet skal ha en lokal profil og med det ta en naturlig posisjon i lokalmarkedet.

– Vi ser på Moss som en veldig spennende by, og har stor tro på den tiltrekningskraften byen har. Og så er vi blitt veldig imponert over at det som er blitt skapt i Vingparken av Enata Eiendom. Det er bare helt utrolig, sier Sondre Prestegard i Haut Nordic.

30 års avtale?

Han sier at han ønsker å inngå en langsiktig avtale på 20–30 år om hotelldriften i Moss dersom opsjonsavtalen som gjelder fram til sommeren, blir gjort endelig.

Det er Jansen Arkitekter i Moss som har fått oppdraget med å tegne det nye kurs– og konferansehotellet.

Les originalartikkelen her

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre