Siste nyheter
NYHETER
Enata | Planer om hotell igjen
871
post-template-default,single,single-post,postid-871,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Planer om hotell igjen

Planer om hotell igjen

     MOSS AVIS  – Av Jon Gran
Slik kan det nye konferansehotellet i Vingparken bli.
Slik kan det nye konferansehotellet i Vingparken bli. (Foto: Enata Eiendom AS)

LederSelskapet bak Vingparken på Høyda ønsker seg et konferansehotell i størrelsesorden 200–250 rom.

For Moss ville det selvfølgelig vært veldig positivt om dette prosjektet kunne realiseres. Som Petter Stordalen i Choice Hotels sier er det fantastisk for en by å få et konferansehotell. Choice har ifølge samme Stordalen ikke Moss på sin liste over steder selskapet ønsker å starte opp.

Årsaken er en kombinasjon av økonomi og marked. De fleste konferansearrangører ønsker å være i nærheten av en større by og flyplass.

Enata som bygger ut Vingparken mener derimot at det er et godt dokumentert marked. Vi håper Enata har rett og Choice Hotels tar feil.

De siste årene har det vært flere aktører som har flørtet med Moss om et konferansehotell. Den mest kjente av dem er kanskje Olav Thon. Thon eier fremdeles en tomt sentralt i sentrum, men et konferansehotell lar vente på seg.

Da Thon var som mest amorøs var det snakk om et hotell på minst 10 etasjer. Scandic-kjeden har også vært inne i bildet.

I tillegg har det vært trukket fram mulig signalhotell på havna og et eventuelt hotell på Verket. Fremdeles er imidlertid Moss uten et større konferansehotell.

Det betyr ikke at det er umulig å arrangere mindre konferanser i Moss og omegn. Flere av hotellene i distriktet kan ta hånd om det. Den store nasjonale konferansen som trekker mange hundre deltakere over flere dager har vi imidlertid ikke.

Det er liten tvil om at et slikt hotell ville gitt positive ringvirkninger for flere næringer i mossedistriktet.

Investeringer på i størrelsesorden 300 millioner kroner krever at man er sikre på markedet.

Vi håper Enata får napp hos en av de store hotellkjedene og at Choice Hotels tar feil. Det hadde vært bra for både Moss og Enata.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre