Siste nyheter
NYHETER
Enata | Omsider kan Moss FK bygge det nye klubbhuset
1916
post-template-default,single,single-post,postid-1916,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Omsider kan Moss FK bygge det nye klubbhuset

Omsider kan Moss FK bygge det nye klubbhuset

Moss Avis . Av Martin Myklebust

Etter mye frem og tilbake med byggesøknaden har endelig klubben fått alle søknader godkjent. Nå starter arbeidet med å sette opp den nye «MFK-brakka».

I fjor høst fikk Moss Fotballklubb huset i gave fra Enata Eiendom. På nyåret fikk klubben godkjennelse av rådmannen, der et av kriteriene var at klubbhuset skulle realiseres i løpet av 2019. Etter en lang prosess med byggesøknader fikk klubben omsider godkjennelse torsdag.

– Det er selvfølgelig veldig deilig at vi har fått oppfylt alle kravene for å få satt det opp, sier en lettet Thomas Thorkildsen på telefon til Moss Avis torsdag kveld.

Tidligere styreleder Thomas Thorkildsen har hatt ansvaret for søknadsprosessen med arkitektene og kommunen. Han har også fått god hjelp av blant annet Siv Holder, som har lagt ned en enorm innsats med det praktiske.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg er tom for ord. Det er ti måneder siden vi fikk huset. Jeg har hele tiden hatt troen på at vi skulle få det til. Man skal aldri gi seg, sier Siv Holder til Moss Fotballklubbs hjemmesider.

Vil åpne i 2019

Thomas Thorkildsen ønsker å starte planleggingen så fort som mulig.

– Nå blir det et møte i løpet av uka, slik at vi får organisert. Det er en del jobb å klargjøre. Først skal det graves, og det håper vi å være i gang med så fort som mulig.

Når klubbhuset står ferdigstilt vil det bli en etterlengtet åpning på Melløs.

– Jeg tenker at det blir en åpning i år, forhåpentligvis før jul, sier Thorkildsen.

– I tillegg vil jeg takke alle som har bidratt, og jeg håper at flere blir med videre, tilføyer den tidligere styrelederen.

Mangler 850.000 kroner

Klubbhuset blir ikke gratis å ferdigstille – prislappen er på omtrent én million kroner. I mai i år ga det lokale familieselskapet Granum AS en gave på 500.000 kroner til Moss Fotballklubb, der 150.000 var øremerket det nye klubbhuset. Da mangler det fortsatt 850.000 kroner.

– Vi startet en «Spleis» i februar, men da var dette tvilsomt for mange. Jeg tror det blir forløsende at folk nå ser at det blir noe av. Vi har 150.000 kroner på konto, men trenger nok 850.000 til. Heldigvis er det mange som har sagt at de skal bidra med både materialer, rør og grunnarbeid, forteller Holder, som fortløpende åpner en ny «Spleis» hvor mossepatrioter og næringslivet kan bidra med alle mulige summer.

– Nå blir det en skikkelig innsamlingsaksjon og en lang tiggerferd, avrunder Holder til Moss Fotballklubbs hjemmesider.

Les originalartikkelen her