Siste nyheter
NYHETER
Enata | Former et nytt storhotell i Vingparken på Høyda
865
post-template-default,single,single-post,postid-865,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Former et nytt storhotell i Vingparken på Høyda

Former et nytt storhotell i Vingparken på Høyda

Realiseringen av et nytt konferansehotell på inntil 250 rom i Vingparken på Høyda rykker stadig nærmere.

SLIK KAN DET BLI: Slik ser Dark Arkitekter for seg det kommende konferansehotellet i Vingparken som inntil videre har navnet SoMoss. Rundt hotellet er de planlagte boligblokkene tegnet inn.
SLIK KAN DET BLI: Slik ser Dark Arkitekter for seg det kommende konferansehotellet i Vingparken som inntil videre har navnet SoMoss. Rundt hotellet er de planlagte boligblokkene tegnet inn.

– I løpet av høsten vil vi nærme oss en avtale. Videre håper vi at vi innen ett år skal ha også skal ha signert en avtale om utbygging av et badeland.

Adm.dir. Espen Klevmark i Enata Eiendom har så langt hatt stålkontroll på utbyggingen på det gamle TrioVing-området på Høyda i Moss hvor det er bygget en ultramoderne helsepark med tilhørende næringsetableringer, konferansefasiliteter, trenings-  og restauranttilbud.

Bydelsmaskin

– Det som skjer er at vi bygger en bydelsmaskin her, sier Espen Klevmark og legger til at et badeland ikke er en forutsetning for bygging av hotell. Badeland er for oss et plussprosjekt som vi vil bygge ved siden av hotellet, fremholder han.

Og det er da også hotellet som vil få fullt fokus framover.

– Vi har luftet planene i markedet og vært i samtaler med hotellkjeder. Responsen har så langt vært positiv, og det fra mer enn én kjede, sier Espen Klevmark.

Inntil 250 rom

I de første utkastene så man for seg et hotell på inntil 15 etasjer. Det er jo justert ned til åtte etasjer.

Hotellet vil minimum ha 200 rom, men kan bli på 250 rom. Hvis man regner en kostnad på mellom 1 og 1,5 millioner kroner per rom, vil byggekostnadene nok ligge rundt 300 millioner kroner.

Hotellet vil bli bygget inn i Lilleeng Helsepark slik at man lett kan oppnå synergieffekter med helseparken og restauranten.

I ENDRING: Det er bygget mye i Vingparken de senere år. Nå vil Espen Klevmark ha et konferansehotell.
I ENDRING: Det er bygget mye i Vingparken de senere år. Nå vil Espen Klevmark ha et konferansehotell. (Foto: Jon Gran)

Behovet er der

At behovet for et konferansehotell i mosseregionen er tilstede, er ikke Enata-sjefen i tvil om.

– Behovet er godt dokumentert, og så skjønner ikke jeg at alle større konferanser som angår Østfold, skal legges lenger sør i fylket, sier Klevmark.

Store investeringer

Ut over hotellplanene, holdes fortsatt tanken om bygging av et større kontorsenter, Forum, varm. Her er det snakk om investeringer på 500-700 millioner kroner.

På boligsiden investeres det nå 300 millioner bygging av tre boligblokker hvor arbeidene allerede er i gang. Senere skal ytterligere 400 millioner investeres i nye boligutbygginger.

Det var i 2010 at Enata Eiendom kom på banen og kjøpte hele TrioVing-eiendommen i Moss. I tillegg kjøpte selskapet også to tilstøtende eiendommer. Alt sammen kostet Enata rundt 100 millioner kroner.

Her er det investert 300 millioner

Bare på utbyggingen av dagens helsepark er det i følge Klevmark brukt rundt 200 millioner kroner.

For å kunne finansiere utbyggingene på området, solgte Enata i fjor ut Sydsiden Handelspark, G-Max, Expert mm. noe som, inkludert ByggMax-lokalene, ga en salgsinntekt på 267 millioner kroner.

– Også så har vi brukt 70 millioner kroner på ren prosjektutvikling av området, og 60 millioner på grøntanlegg, veier og infrastruktur. Kvalitet koster, sier Espen Klevmark.

Stordalen tviler

Hotellkongen Petter Stordalen i Choice Hotels tror ikke det er marked for et stort konferansehotell i Moss.

– Det er selvfølgelig fantastisk for en by å få et konferansehotell, men utfordringen er og blir markedet. Kostnadene med å bygge og drive et hotell i Moss er ikke mye ulikt med å bygge i Oslo, men inntektspotensialet er ikke likt. Det vi nå ser er at flere og flere konferanser havner rundt de store byene, flyplassene og destinasjonene. Derfor står ikke Moss på listen vår over de etableringsstedene vi skal bruke penger på de nærmeste årene, sier Petter Stordalen.

Les originalartikkelen her

Lagre

Lagre

Lagre