Siste nyheter
NYHETER
Enata | Aker Solutions, Enata Eiendom og Tiny Mesh nominert til Næringslivsprisen
1023
post-template-default,single,single-post,postid-1023,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Aker Solutions, Enata Eiendom og Tiny Mesh nominert til Næringslivsprisen

Aker Solutions, Enata Eiendom og Tiny Mesh nominert til Næringslivsprisen

Moss Avis . Av Trine Urstad

 

Kriteriene er mange for å få Næringslivsprisen. Nå står det mellom to store og én mindre aktør.

På Moss kommunes hedersfest deles blant annet Næringslivsprisen ut.

I 2015 var det Eurofins som stakk av med prisen, i 2016 ble det Dyre gård og i fjor var det ColliCare.

I år er det følgende tre firmaer som skal kjempe om prisen: Aker Solutions, Enata Eiendom og Tiny Mesh.

Yngvar Trandem, administrerende direktør i Mosseregionens Næringsutvikling AS, forteller at det er mange kriterier firmaene skal møte og at han er stolt av de som nå er nominert.

– Kriteriene er at det skal være bedrifter med pågangsmot, kreativitet og godt entreprenørskap som har utmerket seg i foregående år. I tillegg må de møte en hel del «underkategorier» som at de må vise innovasjonskraft, vekstpotensial og at de må ha levert akkumulert positivt resultat de siste to årene og har positiv egenkapital, sier Trandem.

Settes pris på

Administrerende direktør i Enata Eiendom, Espen Klevmark, setter stor pris på å bli nominert til prisen, som deles ut førstkommende fredag.

– Eiendomsutviklernes bidrag til by- og samfunnutviklingen er ofte undervurdert. Det behøves risikokapital for å få til ting. Vi startet i Moss ved en tilfeldighet i 2010 og har gjort det beste vi kan hele tiden, i godt samarbeid med Moss kommune. Vi ønsker å skape merverdi både for oss selv og samfunnet ved å bygge ting som er ekstra bra. Vi setter derfor stor pris på nominasjonen, sier Klevmark.

– Blir ydmyk

Thorstein Tønnesson, administrerende direktør i Tiny Mesh AS, er på vei hjem fra kontoret deres i India da Moss Avis snakker med ham.

– Jeg synes det er utrolig moro å være nominert og en blir ydmyk av å vite hvem vi er nominert sammen med. Det er stor stas å bli sett og satt pris på i lokalmiljøet. Vi har solide røtter fra lokal industri, bruker lokale partnere og har fått med flere lokale eiere, sier Tønnesson.

Pris for de ansatte

Hos Aker Solutions er optimismen stadig større, etter noen tøffe år.

– Vi har vært gjennom noen tøffe år i olje- og gassbransjen. Dette er år vi har brukt godt til å kutte kostnader, effektivisere og automatisere. Dette har resultert i at at vi har vunnet flere og viktige kontrakter som sikrer god aktivitet i Moss fremover. Vi har vært heldige og kunne ta tilbake alle midlertidig permiterte i desember, og jobber nå med vekst. Næringslivsprisen hadde vært en flott annerkjennelse for alt det arbeidet alle våre ansatte har lagt ned de siste årene, og en flott energi boost for tiden fremover. Vi er spente på resultatet, sier Vigleik Sexe, fabrikksjef i Moss.

Juryen, som har landet på de tre nominerte, har bestått av Bente Nordby Jensen (Banksjef DNB Bank ASA Bedriftssenter Follo/Moss), Willy-René Fossum (Banksjef Handelsbanken Moss), Jan L. Eriksen (Banksjef Nordea Storkunder Næringsliv Østfold/Follo), Arild Bjørn Hansen (Adm. dir i SpareBank 1 Østfold Akershus), Finn Frisenfeldt Horn (styreleder Moss Handelsstand Forening) og juryleder Yngvar Trandem.

Dette er de nominerte

Tiny Mesh:

Tiny Mesh leverer trådløs kommunikasjon i Tingenes Internett. Tiny Mesh teknologi anvendes blant mye annet til trådløs avlesing av elektriske strømmålere, overvåking og styring av gatelys, bygningsautomasjon, alarmsystemer og overvåking av sensorer i automatisert landbruk.

Selskapet ble etablert i 2011, har fire ansatte i Moss og egen datterbedrift med salg og produksjon i India.

Enata Eiendom:

Enata Eiendom AS driver virksomheten og utvikler Vingparken i Moss. De gikk inn i Moss i 2010 med å kjøpe bygget som i dag blant annet huser G-Max og Power i Varnaveien. Deretter kjøpte de resten av Trio Ving-parken, som de døpte Vingparken og som i dag omfatter Lilleeng Helsepark og Rosenvinge park. Organisasjonen har ingen ansatte utover partnerne Jon Storli og Espen Klevmark, som kun baserer seg på å bruke eksterne rådgivere og partnere.

Enata Eiendom har store planer for området videre med blant annet badeland og hotell.

Aker Solutions:

Aker Solutions i Moss produserer undervannskabler, såkalte umbilicals, til offshorenæringen både nasjonalt og internasjonalt. I Moss har de produsert dette i over 20 år. Nedgangen i oljesektoren traff også Aker Solutions hardt, men den siste tiden har vært langt bedre. Selskapet har nå en rekke store oppdrag som skal leveres de neste årene.

Selskapet har 140 ansatte i Moss.

Les originalartikkelen her