Siste nyheter
NYHETER
Enata | Nærmer seg et nytt trekantsområde i Vingparken
884
post-template-default,single,single-post,postid-884,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Nærmer seg et nytt trekantsområde i Vingparken

Nærmer seg et nytt trekantsområde i Vingparken

     MOSS AVIS  – Av Silje Louise Waters

Vingparkens neste ferdige bygg vil være det nye treningssentret Actic. Deretter kan man forvente at det vil komme hotell, badeland og muligens også en tennisbane.

Carsten Høy, prosjektleder for byggingen av Actic treningssenter, utenfor Lilleeng Helsepark.
Carsten Høy, prosjektleder for byggingen av Actic treningssenter, utenfor Lilleeng Helsepark. (Foto: Silje Louise Waters)

Det har vært skrevet mye om utbyggingen av boliger i Rosenvinge Park på Høyda. Enata Eiendom er i full gang med byggingen av 107 leiligheter og kan glede seg over et forhåndssalg på over 60 prosent. Det høyeste bygget vil rage 12 etasjer og ha vid utsikt over fjorden og store deler av området rundt.

Området som Enata Eiendom bygger ut, Vingparken, er delt i fire deler; Rosenvinge Park, hvor det bygges boliger, Sydsiden Handelspark, Kontorområdet Forum samt Lilleeng Helsepark.

Helseparken i utvikling

I Lilleeng Helsepark, en bygning som består et A-bygg og et B-bygg, begge i tre etasjer, pågår nå byggingen av Actic treningssenter. Actic er en svensk kjede, som har etablert 25 sentre over hele Norge.

– Treningssenteret åpner 1. november, sier prosjektleder Carsten Høy. Han forteller om et nøye planlagt treningssenter, med blant annet basseng og kafé.

Treningssenteret vil ligge ved inngangen til Lilleeng Helsepark. Hele stedet er bygget som et kjøpesenter, hvor butikkene er byttet ut med helseforetak, som blant annet psykologer, apotek, frisører, velværesenter og legekontor.

Fremtidig badeland og hotell

– Enata forsøker å få til en kraftfull synergi mellom Lilleeng Helsepark og et fremtidig hotell og badeland. På taket av helseparken er det tenkt at det skal etableres en tennisbane og treningsløype, såfremt dette blir økonomisk mulig, sier Jon Storli, styreformann i Enata Eiendom.

Det er altså planer om å reise et hotell i området også.

– Det jobbes med å få en endelig avtale med et driftsselskap, samt regulering og finansiering, forklarer Storli. Han kan derfor ikke si noe om når byggingen av hotellet eventuelt vil påbegynnes, men planen er å starte bygging i løpet av 2017.

Carsten Høy antar at hotellet vil bli plassert i nærheten av der hvor Rocka møbler har sine lokaler i dag.

Storli sier også at de nå avventer svar fra Moss kommune vedrørende etableringen av en svømmehall eller et badeland i Vingparken, som i så fall skal ligge vis-à-vis Lilleeng.

– Vi ønsker å leie det ut til kommunen for å dekke det kommunale behovet for svømmehall og for å glede folk i nærområdene. Eiendommen ligger på grensen til Rygge kommune og det vil være en fin beliggenhet i forbindelse med en kommunesammenslåing, avslutter Storli.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre