Siste nyheter
NYHETER
Enata | Nå må MFK fram med hammeren for å få ferdig ny brakke
1852
post-template-default,single,single-post,postid-1852,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Nå må MFK fram med hammeren for å få ferdig ny brakke

Nå må MFK fram med hammeren for å få ferdig ny brakke

Moss Avis av Helge Kjøniksen – 

Rådmann Bente Hedum i Moss kommune er positiv til at Moss FK får etablere MFK-brakke på Melløs. Dermed er det duket for en skikkelig dugnadsinnsats med styremedlem Siv Holder i spissen. Og den må i gang kjapt!

Enata Eiendom som eide bygget som ble gitt i gave til MFK skal straks i gang med nytt byggetrinn på Rosenvinge Park. Dermed må huset flyttes i løpet av kort tid. Nå står bygget gjerdet inn sammen med arbeidsbrakkene til Enata Eiendom, noe som forsterker at tiden begynner å bli knapp.

– Vi er selvsagt i dialog med Enata Eiendom og dette skal vi klare. Flere av sponsorene våre står klare til å bidra, og over helgen skal jeg sende ut en melding til alle medlemmene våre. Det er bare å finne fram alt av hammere og annet utstyr, vi vil trenge all hjelp vi kan få, sier styremedlem Siv Holder og løfter sitt eget utstyr.

– Dette skal vi få til

– Så fort vi får beskjed om at rådmannens vedtak er godkjent så kommer jeg til å innkalle alle medlemmer til et informasjonsmøte. Der vil det bli satt ned arbeidsgrupper. Vi må handle raskt og har ingen tid å miste. Alle eier vel en hammer. Dette skal vi bare få til, fortsetter hun entusiastisk.

Skole, oppvekst og kulturutvalget i Moss kommune skal behandle innstillingen til rådmann Hedum førstkommende mandag. Blir hennes vedtak godkjent gjenstår bare byggetillatelsen.

– Det meste taler for at vi må ha en mellomlagring av bygget. Det er en del ting som må på plass på selve tomten før vi kan reise huset igjen. Jeg tror vi skal klare å starte med demonteringen allerede neste uke, og at vi er ferdig flyttet i løpet av to uker, sier Holder.

Forutsetninger

Sju forutsetninger ligger klare i rådmannens vedtak som skal behandles mandag.

  • Prosjektet må realiseres i løpet av 2019.
  • Avtalen tidsbegrenses til inntil 10 år, med mulighet for forlengelse.
  • Det skal betales en symbolsk leie for bruken av tomta.
  • Moss Fotballklubb skal bære alt ansvar knyttet til huset.
  • Det skal sikres at Moss kommune ikke påføres noen kostnader eller ansvar for etablering eller drift av bygningen.
  • Avtalen er kun gjeldende dersom prosjektet godkjennes etter plan- og bygningslovens bestemmelser.
  • Ved mislighold av avtalen skal avtalen kunne sies opp uten økonomiske belastninger for Moss kommune.

Under tusenlappen

– Hva ligger den symbolske summen på?

– Vi har ikke fått noen konkret sum, men etter det jeg har hørt så dreier det seg ikke om mye penger. Det jeg har hørt er at det er snakk om under en tusenlapp i året. Det skal vi jo fint klare, svarer Holder.

I dag leier Moss Fotballklubb litt av lokalet som Rapid Athene disponerer på Melløs stadion. Etter det Moss Avis erfarer er ikke Rapid Athene veldig fornøyde med at Moss kommune krever 16.000 kroner av dem i måneden, mens Moss Fotballklubb nå mer eller mindre får gratis leie til sin brakke.

– Hva de tenker kan jeg ikke uttale meg om. Det får være en sak de tar opp med Moss kommune, kommenterer Holder.

Moss Avis har forsøkt å få Rapid Athene i tale om saken, men uten hell.

 

Les originalartikkel her