Siste nyheter
NYHETER
Enata | Moss blir forandret for alltid
683
post-template-default,single,single-post,postid-683,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Moss blir forandret for alltid

Moss blir forandret for alltid

Moss Avis – av: Jon Gran

– Moss skal være glad for at tre så store og solide selskaper som Rom Eiendom, Höegh og Enata Eiendom vil satse. Men man skal likevel alltid følge nøye med på hva utbyggerne gjør.

Det sier arkitekt Floire Nathanael Daub i selskapet Futureproof som tidligere både har laget en byutviklingsstrategi for Moss samt masterplanen Østfold Airport Region.

Daub mener Rom, Höegh og Enata er aktører som tar samfunnsansvar, og som ikke bare er inne for å hente ut profitt.

– Og at det er tre selskaper som konkurrerer, er sunt, sier Daub.
Må følge nøye med

Han mener likevel at noe av det viktigste for Moss er å få de ulike byområdene til å henge sammen.
– Moss blir forandret for alltid, og man må følge nøye med hva utbyggerne gjør. Å ha en sterk byplanadministrasjon er viktig for å sikre kvalitet og et overordnet helhetssyn, sier Daub og viser til Ringnes-parken i Oslo som et eksempel på et dårlig og innoverlent prosjekt som ikke henger sammen med resten av byen.

Daub mener boligene på bryggekanten i Moss samt Ski stasjon er andre eksempler på hvor dårlig det kan gå når når man ikke har en visjon for det man gjør.

Les originalartikkel her