Siste nyheter
NYHETER
Enata | Mener Høyda blir enda viktigere etter sammenslåingen
1787
post-template-default,single,single-post,postid-1787,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Mener Høyda blir enda viktigere etter sammenslåingen

Mener Høyda blir enda viktigere etter sammenslåingen

Moss Avis . Trine Urstad.

Gårdeierne på Høyda håper å slippe å ha betegnelsen avlastningsområde hengende over seg når kommunesammenslåingen skjer om halvannet år.

Salen var fullsatt da Høydakonferansen ble arrangert onsdag. For det skjer, og har skjedd, mye i Høyda-området. Og at stedet fortsatt blir omtalt som et avlastningsområde var det svært få i rommet som er fornøyd med.

– Man kan ikke kalle Høyda et avlastningsområde, vi må kunne utvikle Høyda som en selvstendig bydel, sa Yngvar Trandem, administrerende direktør for Mosseregionens Næringsutvikling.

Helhetlig plan

Også Jostein Øverby, avdelingsleder for byutvikling i Rambøll, som var en del av teamet som laget analysen om Høyda-området i 2014, var enig i at betegnelsen avlastningsområde var vanskelig å forholde seg til.

– Vi slet med å definere det. Er det en bydel til Moss? Eller er det en selvstendig by?, sa Øverby.

– Det som er sikkert er at man trenger en helhetlig plan for hele området her oppe. Jeg forstår at man sliter med gamle reguleringsplaner, som man nok trenger å ta en ny runde på, sa Øverby videre.

Enda viktigere

For delen av Høyda som ligger i Moss kommune er definert som et avlastningsområde, hvor man ikke skal kunne drive detaljhandel. Flere av grunneierne på Høyda mener derimot at man må se hva området i dag har blitt.

– Nå som så mange boligprosjekter blir lansert i området er det viktig å skape et godt bomiljø. Det er vanskelig å se for seg at for eksempel det planlagte boligprosjektet til Ferd Eiendom i Rabekkgata ikke skal ha detaljhandel i 1. etasje, sa Espen Klevmark, administrerende direktør i Enata Eiendom, som står bak Vingparken.

– Høyda vil bli enda viktigere etter kommunesammenslåingen og er nødt til å få en viktigere rolle i kommuneplanen. Høyda har et stort vekstpotensial, sa Klevmark.

NY EIER: Tidligere i år kjøpte Ferd Eiendom Skanem-eiendommen i Rabekkgata på Høyda. På Høydakonferansen fortalte Geir Karlsen, investeringssjef i Ferd Eiendom AS, hvorfor de valgte å satse i Moss.

NY EIER: Tidligere i år kjøpte Ferd Eiendom Skanem-eiendommen i Rabekkgata på Høyda. På Høydakonferansen fortalte Geir Karlsen, investeringssjef i Ferd Eiendom AS, hvorfor de valgte å satse i Moss. Foto: Trine Urstad

 

Les originalartikkelen her