Siste nyheter
NYHETER
Enata | Kirurg Bo Cederqvist: – Folk blir lykkeligere av skjønnhetsoperasjoner
1043
post-template-default,single,single-post,postid-1043,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Kirurg Bo Cederqvist: – Folk blir lykkeligere av skjønnhetsoperasjoner

Kirurg Bo Cederqvist: – Folk blir lykkeligere av skjønnhetsoperasjoner

Moss Avis . Jon Gran.

Plastikkirurg Bo Cederqvist er ikke i tvil om viktigheten av skjønnhetsoperasjoner. – Folk blir lykkeligere av det, sier 56-åringen som opererer 700 pasienter i året.

Den svenske plastikkirurgen har lang fartstid i Moss. Etter at han begynte som assisterende lege ved Sykehuset Østfold Moss i 1997, ble han senere overlege og sjef for plastikkirurgien ved sykehuset.

I 2004 startet han sin egen private klinikk i Strømstad, Clinic Strømstad, samtidig som han jobbet ved sykehuset i Moss. I 2012 sluttet han for å drive privatpraksis på heltid. Året etter kjøpte han Klinikk Andenæs i Moss og fram til nå har Cederqvist operert både i Moss og i Strømstad. Nå samler han derimot hele sin Clinic Strømstad i Lilleeng Helsepark i Moss.

Omsetter for 16 millioner

Med det blir han også klart størst på privat plastikkirurgi i Østfold. Regnskapene forteller nemlig at Cederqvist i 2016 hadde en omsetning på 16 millioner kroner, en omsetning han nå regner med å øke. Etterspørselen etter plastiske operasjoner er nemlig klart stigende.

– Vi opererer 700 pasienter i året, sier Cederqvist.

– Hva er det folk vil ha gjort?

– Det er alt fra brystoperasjoner – og da helst brystforstørrelser, til bukplastikk, fettsuging og øyelokkoperasjoner. Øyelokkoperasjoner er det særlig menn som etterspør. Mange har veldig tunge øyelokk. Ellers det nok 90 prosent av pasientene kvinner, sier Bo Cederqvist, som også har stor etterspørsel etter Botox og filler-tjenester.

Svenskene strømmer til

Nedre aldersgrense for å gjennomgå skjønnhetskirurgi i Norge er 18 år.

– Men jeg har hatt pasienter på 80 år som har fått utført en facelift. Hit kommer folk i alle aldre og fra alle sosiale lag, sier Bo Cederqvist.

Klinikken drives uten offentlige tilskudd og pasientene må ut med alt fra 10 000–40 000 kroner for de vanligste inngrepene.

Til klinikken er det like mange svenske kunder som norske.

Den svenske kundekretsen har fulgt med flyttingen fra Strømstad. I Norge er nemlig plastiske operasjoner langt billigere enn i Sverige ikke minst takket være at inngrepene her i landet ikke er momsbelagt slik tilfellet er i Sverige.

Mer lykke – bedre sex

– Det er ingen tvil om at folk blir lykkeligere etter et inngrep. Det er gjort mange undersøkelser på dette, og konklusjonen er entydige: Man får bedre selvfølelse, bedre jobb og bedre sexliv. Man kan simpelthen leve et bedre liv, sier Bo Cederqvist.

– Så dette er en nyttig legegjerning?

– Så absolutt. Det er det ingen tvil om, sier Bo Cederqvist.

 

Les originalartikkelen her