Siste nyheter
NYHETER
Enata | Klar til å gå inn med 700 millioner kroner
917
post-template-default,single,single-post,postid-917,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Klar til å gå inn med 700 millioner kroner

Klar til å gå inn med 700 millioner kroner

    MOSS AVIS  – Av Jon Gran

Flere hundre millioner kroner er allerede investert i eiendom på Høyda i Moss. Nå klinker utbyggingsselskapet EVR i samarbeid med Enata Eiendom til med nye 700 millioner kroner i investeringer i planlagte nybygg i Vingparken.

Satser stort: Utbyggingen av hele Vingparken er et prosjekt til mange hundre millioner kroner.

Det er to ulike utbygginger det nå snakkes om. Den ene delen går på utbygging av Moss Business Center, kalt Forum, for utvikling av kontorarbeidsplasser med tilhørende parkeringshus, tjenesteytende næringer samt storhandel for bil og møbler. Dette er en utbygging på 20.000 kvadratmeter til en stipulert utbyggingskostnad på 400 millioner kroner.

Ønsker seg et badeland

I tillegg planlegges det bygging av et badeland til 300 millioner kroner.

– Vi tar sikte på å bygge et badeland som både kan fungere som skolebasseng og svømmehall og i tillegg inneholde et varmtvannsbasseng samt et stupetårn på 10 meter, sier Finn Sundby, partner i EVR som i tillegg til å ha eierinteresser på 33 prosent i prosjektet, også er tiltenkt å drifte det planlagte badelandet.

Han mener et badeland både vil kunne løse kommunens behov for skolebasseng samtidig som et badeland vil kunne være en betydelig mosseattraksjon.

Avgjørende for etableringen er imidlertid at Moss kommune er villig til å inngå en leieavtale for bruken av bassengene.

– Skjer det, kan vi ha dette anlegget ferdig til 1.januar 2020 når Moss og Rygge slår seg sammen til én kommune, sier Finn Sundby.

Etter planen skal Moss kommune ta stilling til saken før sommerferien.

Moss Business Center

Men før et badeland kan stå ferdig, kan en storstilt kontorutbygging, Forum Moss Business Center, være på plass.

– Vi har et mål om det skal være klart innen utgangen av 2018, sier Finn Sundby og viser til at man allerede er i gang med innsalget for å få leietakere.

Slik kan det bli: Slik ser man for seg området når Moss Business Center, Forum, er bygget.
Slik kan det bli: Slik ser man for seg området når Moss Business Center, Forum, er bygget.

Det aktuelle området som kan bebygges er på 27 mål, og en nybygging vil bety at eiendommen med bilbutikk og møbellager i Varnaveien 40, trolig vil måtte bli revet.

– Vi ser for oss at det her bygges 3-4 kontorbygg i seks etasjer, sier Sundby om planene.

Konferansehotell

Samtidig med planene for badeland og kontorarbeidsplasser i Vingparken, jobbes det fortsatt med å få alle brikker på plass for å realisere et konferansehotell til 200 millioner kroner som tidligere omtalt i Moss Avis.

I tillegg til alle planer, er Lilleeng Helsepark godt etablert samtidig som det pågår en storstilt boligutbygging i området som tidligere huset låsfabrikken TrioVing.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre