Siste nyheter
NYHETER
Enata | Inviterer til dugnad for bydelsutvikling på Høyda
990
post-template-default,single,single-post,postid-990,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Inviterer til dugnad for bydelsutvikling på Høyda

Inviterer til dugnad for bydelsutvikling på Høyda

Moss Avis . Av Jon Gran.

Dagens navn: Finn Grønseth. Daglig leder i Lilleeng Østfold Helsepark og Enata Eiendom

Brikkene begynner å falle på plass. På Høyda er det lenge siden all verdens bejublede skøyteløpere fikk spesialtilpasset utstyret for optimale rundetider og verdensrekorder.

På Høyda bygges det hus i høyden, det bygges infrastruktur og konsepter og ideer realiseres. Vingparken er det av de store eiendomsprosjektene som vil prege byutviklingen, som er kommet lengst. Folk jobber, lever og bor. Og Finn Grønseth gleder seg.

– Mitt ståsted er brukerens ståsted, sier han og annonser dermed Høydakonferansen. For det er ingen tvil om at som skjer i strøket må tilpasses og justeres. Derfor konferansen og derfor oppfordringen om deltakelse og områdeengasjement.

Tidligere har Grønseth og co. invitert fagfolk og ressurspersoner for å ta dypdykk i tematikk, nå åpner de for en noe bredere debatt for å justere planer, ambisjoner og ideer.

– Dette gjelder bydelsutvikling, sier Finn. Det som var industriområdet er blitt en bydel.

– Apropos det, det hviler et stort samfunnsansvar på et så omfattende prosjekt?

–Absolutt, og det tar vi på alvor, sier han og minner om at konferansen er et ledd i dét.

– Vi bygger ut proft og vi sørger for at fellesarealene er gode, grønne og tilpasset det enkle faktum at folk skal bo og trives i Vingparken.

En av kongstankene i det kommersielt orienterte er helsesenteret, og det er rundt dette bydelen utvikles. Finn Grønseth sier at alt han gjør og har gjort er orientert rundt begrepet «helse». Noen vil kanskje huske at han var statssekretær den gangen Hill Marta Solberg var sosialminister, og det var også Finn som holdt luftveiene åpne da det ble diskutert ja eller nei til Feiringklinikken. Nå er telemarkingen premissleverandør og autorisert dynamiker i utviklingen av det enorme prosjektet på Høyda.

Og vert når det inviteres til konferanse.

– Det er et spennende område, det er kort vei til det meste. Når den nye kommunen etableres blir dette en sentrumsbydel, og det er allerede et knutepunkt. Derfor er også konferansen viktig; det er rom for ideer, vi skal unngå festtalene og isteden sørge for å gjøre noe for Høyda, sier Finn Grønseth som garanterer at tidsperspektivet er kort.

– Vi skal blåse liv i City Syd og vi skal utfordre i fellesskap, sier han.

– Noe annet?

– Har et ønske om å skape noe for de med demens, sier han en drøy uke før årets Høydakonferanse.

Fakta

Høydakonferansen er siden tre år tilbake et møtested for ideer og strategi.

I fjor innledet kommunalminister Jan Tore Sanner, i år er temaet det nye bydelen og den sammenheng har Enata eiendom invitert ordførerne Skartlien og Tollerud samt plansjefen i Rygge, Vibeke Rosenlund. I tillegg kommer Yngvar Tranden, adm. dir i Mosseregionens Næringsutvikling, daglig leder i Vingparken Konferansesenter, Liv Holder samt Moss Fotballklubbs Thomas Thorkildsen. Fredensborg eiendom stiller med adm. dir Morten Fredriksen og vertskapet har Espen Klevmark på talerlisten. Nordea stiller med Jan Eriksen og daglig leder Jan-Fredrik Johansen i Jansen Arkitekter vil også si noen ord.

 

Les originalartikkelen her