Siste nyheter
NYHETER
Enata | Høyre ville si ja til tre nye blokker på Rosenvinge park – flertallet sa nei
1838
post-template-default,single,single-post,postid-1838,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Høyre ville si ja til tre nye blokker på Rosenvinge park – flertallet sa nei

Høyre ville si ja til tre nye blokker på Rosenvinge park – flertallet sa nei

Moss Avis . Av Helge Warberg-Knoll.

 

Høyres Gretha Kant ville si ja til planene om tre nye blokker i neste byggetrinn for Rosenvinge Park. – Det er boligmangel og området tåler denne størrelsen, sier hun. Men flertallet stemte mot og nå må planene justeres.

Denne utbyggingen var oppe i det siste møtet i teknisk utvalg. Der fikk politikerne serverte planene fra Enata Eiendom AS om neste byggetrinn for Rosenvinge Park. Totalt ønsker utbyggeren å øke bruksarealet fra 22.000 til 27.000 kvadratmeter.

Rådyrt på leiemarkedet

Råmannen mente at området tåler de økte høydene det var lagt opp til i planene. Forslaget legger opp til tre nye blokker, to i seks etasjer og en i fire etasjer. Dette ville frigjøre mer areal til park og grøntområder i strøket.

– Fra Høyres side støtter vi rådmannens innstilling, forklarer Gretha Kant.

– Prislappen for boligene blir lavere når utbyggeren får bygge litt høyere og Moss trenger flere billige leiligheter. Husk at det er kommunens ansvar å skaffe folk en bolig. Jeg vil også minne om at det er rådyrt på leiemarkedet i Moss for tiden.

– Jeg skulle ønske at kommunen kunne gå i en dialog med utbyggeren og husbanken med tanke på leiligheter for eldre og andre som sliter på boligmarkedet. For øvrig vil jeg si at selv om vi godtok denne økningen, så vil vi ikke akseptere dispensasjoner underveis som gjør dette til et helt annet prosjekt enn det vi er blitt forespeilet, fastslår Kant.

For stor økning

Lederen i teknisk utvalg, Tomas Colin Archer (Ap), er kritisk til at utbyggingen øker fra 22.000 til 27.000 kvadratmeter bruksareal.

– Dette er en stor økning for dette prosjektet. Dette ønsker ikke vi å si ja til. Vi synes rett og slett at dette blir for massivt. Nå får utbyggeren kna og bearbeide planene, slik at vi kan se på dette på nytt, sier han.

Det er Enata Eiendom AS som står bak utbyggingen i Rosenvinge Park. Til sammen planlegger man ca. 280 boliger i parken. I det byggetrinnet som nå kommer håper selskapet å få bygge cirka 68 leiligheter. Men etter at flertallet vendte tommelen ned for det siste forslaget, så er det duket for nye runder.

– Vi må ta en samtale med politikerne og administrasjonen om den videre utbyggingen, forklar Jon Storli i Enata.

– Hva synes du om forslaget fra Gretha Kant (H) om å gå i en dialog med Husbanken.

– For dette byggetrinnet ser jeg ikke det som særlig realistisk. Husbanken har et regelverk som gjør dette vanskelig, avslutter han.

 Det er området mot sørvest ved den tidligere Skanem fabrikken som nå skal bygges ut. Denne eiendommen er kjøpt av Ferd, som også planlegger boligutbygging i dette området.

Les originalartikkelen her