Siste nyheter
NYHETER
Enata | Holder drømmen om nytt hotell i live
976
post-template-default,single,single-post,postid-976,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Holder drømmen om nytt hotell i live

Holder drømmen om nytt hotell i live

Moss Avis . Av Jon Gran.

Før sommerferien sto planene om et nytt konferansehotell i Vingparken på Høyda i Moss i fare for å falle i grus. Nå øyes det nytt håp. En viktig pådriver i arbeidet er utbyggers oppfatning av at Moss ennå ikke har ett eneste godt hotell å by på.

I de kommende ukene skal byggekostnader og kalkyler for hotellplanene gjennomgås på nytt med tanke på et mer kostnadseffektivt prosjekt.

Sondre Prestegaard, adm.dir. i Haut Nordic som har til hensikt å drive hotellet, sier til Moss Avis at de er helt avhengig av at Enata Eiendom som skal bygge hotellet, får ned sine byggekostnader og dermed også kan tilby en lavere leie.

– Dessuten trenger vi mer tid til å regne på hvor stor kurs- og konferansetrafikken kan bli, sier Sondre Prestegaard.

Badeland ikke avgjørende

Det var i januar i år at det ble skrevet en intensjonsavtale mellom Enata Eiendom og Haut Nordic om drift av hotellet, men da intensjonsavtalen gikk ut 1. juni, fikk Haut Nordic kalde føtter fordi det da ble klart at verken Moss eller Rygge kommune ville være med i et felles opplegg knyttet til byggingen av et badeland; et badeland som Haut Nordic da anså som helt avgjørende for driften av det planlagte hotellet.

Nå er tonen blitt en annen, og neste uke fortsetter samtalene – uten tanke på et kommende badeland. Partene er enige om at intensjonsavtalen skal forlenges fram til 1. oktober.

– Det er noen regnstykker som må gjøres. Vi er interessert i at dette hotellet skal bli en realitet, men det er en krevende prosess, sier Sondre Prestegaard i Haut Nordic.

Konferansehotellet på Høyda lever farlig, hvis planene om badeland faller i fisk

Tror på åpning i 2020

Adm. dir. Espen Klevmark i Enata Eiendom som kontrollerer Vingparken, er sikker på at det skal finnes en løsning som gjør at det til sammenslåingen av Moss og Rygge 1.1. 2020, skal stå et splitter nytt konferansehotell klart på Høyda.

– Jeg er veldig glad for at vi nå kan gå videre sammen med Haut Nordic om dette prosjektet, sier Klevmark.

Uten det påtenkte badelandet, vil man nå ta sikte på å knytte det kommende hotellet enda tettere opp mot Lilleeng Helsepark og den kurs- og konferanseaktiviteten man der har.

– Helseparken kan jo i tillegg til kurs og konferanser by på velvære, basseng og gode treningstilbud som alt i alt vil gjøre at hotellet vil oppleves som mer attraktivt, sier Klevmark.

– Kan det bli aktuelt å krympe hotellet for å få ned byggekostnadene?

– Tidligere har vi sagt at vi vil bygge et hotell på 250 rom fordelt på to byggetrinn. Kanskje det er mest økonomisk å bygge de 250 rommene i ett byggetrinn.

Trenger hotell: Moss har ingen gode hoteller, sier Espen Klevmark i Enata Eiendom. Han mener det er grunn god nok for å bygge et nytt hotell i Moss.
Trenger hotell: Moss har ingen gode hoteller, sier Espen Klevmark i Enata Eiendom. Han mener det er grunn god nok for å bygge et nytt hotell i Moss. Foto: Jon Gran

– Moss uten et godt hotell

– Men trenger Moss et  nytt hotell?

– Ja. Det finnes ikke noe godt hotell i Moss. Vi har Refsnes Gods, men du kan se selv, det er «old». Så har vi Støtvig Hotel, men det ligger jo ikke i Moss. Moss blir mer og mer orientert mot Oslo og Oslofjord-regionen.  Jeg tror mosseregionen vil få en økonomisk vekst som langt vil overgå resten av Østfold fordi man retter seg mer og mer inn mot Oslo. Derfor tror jeg også det er grunnlag for et nytt hotell, sier Espen Klevmark i Enata Eiendom.

 

Les originalartikkelen her