Siste nyheter
NYHETER
Enata | Her er mannen som vil bygge et byhotell på Høyda i Moss
1953
post-template-default,single,single-post,postid-1953,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Her er mannen som vil bygge et byhotell på Høyda i Moss

Her er mannen som vil bygge et byhotell på Høyda i Moss

Moss Avis . Av Jon Gran

I løpet av høsten vil det Grenland-baserte eiendomsselskapet Bratsberg AS ta stilling til om selskapet skal gå inn med 200 millioner kroner i bygging av et hotell ved Lilleeng Helsepark på Høyda i Moss.

Da Moss Avis sist omtalte hotellplanene i mai, var investorene bak hotellet ikke kjent. Nå viser det seg at det er Grenland-baserte Bratsberg AS som er selskapet som tar mål av seg til å bygge hotellet.

– Vi er i prosess om at det skal være mulig å få til, sier Petter Øygarden. adm.dir. og en av de to hovedeierne i selskapet.

– Hvor langt i prosessen er dere egentlig?

– Du vet jo hvordan markedene ser ut for øyeblikket, så derfor jobber vi nå med den kjeden som er aktuell for oss til å drive hotellet. Så får vi se hvordan de stiller seg. Jeg håper å kunne få en avklaring på det senhøstes, sier Petter Øygarden i Bratsberg AS til Moss Avis.

Mens de gamle hotellplanene for Høyda-området gikk på å etablere et større konferansehotell på 250 rom, har hotellentusiaster og utbyggere etter det stukket fingeren i jorda og sett at det ikke var realisme i slike planer – heller ikke før koronapandemien.

Det som anses som realistisk er å bygge et mindre byhotell til 200 millioner kroner på 150 rom knyttet opp mot Lilleeng Helsepark og de fasilitetene det senteret kan by på i form av restauranter, kafeer, treningsrom og konferanserom. Også hotellets resepsjon skal ligge inne i helseparken.

– Hotellet i Moss vil naturlig nok samarbeide med det som allerede er av funksjoner og tjenester i Lilleeng Helsepark, sier Petter Øygarden.

Choice

Hotellet er som tidligere tenkt bygget i åtte etasjer, men vil få en slankere utforming siden antall rom reduseres med 100. Det er Choice-kjeden som gjennom sitt Comfort Hotels-konsept som skal stå for driften gjennom hotellmannen Teo K. Luisa fra Porsgrunn. Han er også er påtenkt som ansvarlig driver for et tilsvarende hotell i på ferjekaia i Horten som er under planlegging med de samme parhestene Bratsberg og Choice.

– Jeg har tro på et hotell av denne typen i Moss, men vi må jobbe oss igjennom koronatiden, og se hva det kan få for følger. Det er et lerret å bleke her, men vi har tro på et hotell i Moss, og vi jobber med det, sier Petter Øygarden i Bratsberg AS.

Han mener Bratsberg AS kjenner hotellbransjen godt fordi selskapet over år har bygget flere hoteller og hatt meg seg gode drivere.

– Vi kan hoteller, men vi har ingen tro på å drive et frittstående hotell. Det må kobles opp mot en kjede, sier Petter Øygarden i Bratsberg AS som bekrefter at det er inngått en avtale med grunneier Enata Eiendom om hotellbygget.

Har signert

– Vi har signert en bindende avtale som inneholder så mange skritt på veien at man kan kalle dette for en intensjonsavtale. Planen er at det om tre år skal stå et helt nytt hotell her, sier daglig leder i Enata Eiendom, Espen Klevmark som eier den aktuelle tomten som hotellet er planlagt på.

Enata skal ikke være en del av hotellprosjektet, men gjøre det mulig at hotellet bygges.

– I realiteten gjør vi en salgsavtale på en seksjon av bygningsmassen slik at vi får avlastning på vår risiko, sier Espen Klevmark om hotellet som er planlagt i sydenden av Lilleeng Helsepark inn mot Byggmax.

Det aktuelle området er ferdig regulert for et hotell på 250 rom – men som altså nå blir til et byhotell på 150 rom.

Vi tror dette er et fantastisk bra prosjekt på et fantastisk område, og vi ønsker å bidra til at hotellet blir en realitet, sier Espen Klevmark i Enata Eiendom.