Siste nyheter
NYHETER
Enata | Helseparken på vei til å bli Østfolds største
900
post-template-default,single,single-post,postid-900,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Helseparken på vei til å bli Østfolds største

Helseparken på vei til å bli Østfolds største

     MOSS AVIS  – Av Helge Kjøniksen

I Lilleeng Helsepark serveres mer kaffe og kake enn på noen annen arbeidsplass. Stadig flere helseaktører er nemlig på vei inn i parken i de tidligere TrioVing-lokalene i Moss.

EKSTRA STORT UTVALG: Folk sto i kø da Boots apotek i Lilleeng Helsepark åpnet tirsdag. Apoteker Ellen Fjeldså (t.v.) og regionsjef i Boots, Marit Lie Greaker, tror apoteket vil fylle en svært viktig rolle i Lilleeng Helsepark.
EKSTRA STORT UTVALG: Folk sto i kø da Boots apotek i Lilleeng Helsepark åpnet tirsdag. Apoteker Ellen Fjeldså (t.v.) og regionsjef i Boots, Marit Lie Greaker, tror apoteket vil fylle en svært viktig rolle i Lilleeng Helsepark. (Foto: Jon Gran)

– Jeg tror denne parken vil være fylt opp innen utgangen av året. Da er vi Østfolds største helsehus, sier daglig leder for Lilleeng Helsepark, Finn Grønseth og passer på å skryte av hvor mange nye arbeidsplasser det betyr. Bare Varna Tannlegesenter alene sysselsetter nå 30 personer.

Tirsdag sto den samme Grønseth for snorklippingen da Boots apotek inntok helseparken med et nytt og utvidet konsept.

Utvidet tilbud

Åpningen av Boots apotek var den 26. leietakeren Grønseth så langt har signert.

– Dette apoteket er så spesielt at det nærmest er et lite helsesenter i seg selv, påpekte Finn Grønseth i sin åpningstale til de mange fremmøtte.

– Vi har et utvidet sortiment innen helse. Her finnes en rekke inkontinensprodukter, sårprodukter, stomi, kateter, ernæringsprodukter og mye mer. Herfra driver vi også utkjøring til kunder, og vi drar på hjemmebesøk. Her på apoteket har vi også diskusjonsrom hvor vi kan ha fortrolige samtaler med kundene. Her har vi også en egen sårsykepleier, forteller regionsjef Marit Lie Greaker i Boots.

Beliggenhet

I Norge er det bare Boots-kjeden som tilbyr disse utvidede tjenestene, og kjeden har i alt 20 slike apotek i Norge.

Mens Boots apotek på Høyda blir stort og flott, blir sortimentet i apoteket i samme kjede på Amfi Moss, dratt ned.

– Men vi komme er til å samarbeide, så det tror vi blir bra, sier Marit Lie Greaker som også understreker at apoteket legger stor vekt på velvære.

– Beliggenheten her er veldig bra. Hit kan folk komme etter at de har vært hos frisør eller lege for å handle med seg det de måtte trenge.

Nettopp det er også selve kongstanken for helseparken. Virksomhetene skal utfylle hverandre og gjøre sitt til at helsesenteret blir komplett.

Sist uke flyttet øre, nese, hals-spesialist Kristian Vegsgaard inn i senteret.

Spesialist: Øre, nese, hals-lege Kristian Vegsgaard har overtatt praksisen til Trond Lycke.
Spesialist: Øre, nese, hals-lege Kristian Vegsgaard har overtatt praksisen til Trond Lycke. (Foto: Jon Gran)

Overtar etter Lycke

Han har vært knyttet opp mot Volvat-systemet i tre år. Før det var han seksjonsoverlege ved sykehuset i Tønsberg.

– Jeg er fra Ski, men så ringte Trond Lycke i Moss meg og ba meg ta over hans praksis, og så ble det slik. Jeg kunne ha forblitt i Storgata i Moss, men fant ut at miljøet som vokser fram her i Lilleeng Helsepark, nok vil være mer stimulerende. Her legges det opp til mer samarbeid, sier Vegsgaard.

Ny fastlege

Også en ny fastlege har funnet veien til parken. Det er Kristoffer Simensen som også valgte Lilleeng framfor Storgata i Moss. Det var nemlig der han overtok praksisen til Kristine Wold.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre