Siste nyheter
NYHETER
Enata | Har forhåndssolgt leiligheter for nær en kvart milliard
874
post-template-default,single,single-post,postid-874,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Har forhåndssolgt leiligheter for nær en kvart milliard

Har forhåndssolgt leiligheter for nær en kvart milliard

     MOSS AVIS  – Av Jon Gran

På de tre første salgsdagene i fjor høst ble 23 leiligheter i den planlagte boligutbyggingen i Rosenvinge Park på Høyda i Moss, revet bort. Nå åtte måneder senere er det blitt solgt 68 leiligheter for 236 millioner kroner.

BYGGER UT: Slik blir den nye blokkbebyggelsen i Rosenvinge Park.
BYGGER UT: Slik blir den nye blokkbebyggelsen i Rosenvinge Park.

– Vi har aldri opplevd maken til kjøpsinteresse. Ikke siden salget på Sjøbadet Park for flere år siden, har et prosjektsalg vært så bra som dette. Mottakelsen i markedet har bare vært helt formidabelt, sier eiendomsmegler Andreas Thoring i Meglergaarden i Moss som har salgsansvaret for alle de nye boligene som etter hvert skal poppe opp på det gamle TrioVing-området.

I første omgang skal det bygges tre boligblokker med i alt 103 leiligheter. To av blokkene blir på åtte etasjer, mens den tredje boligblokken vil rage 12 etasjer til værs. De første innflyttingene vil ta til ved årsskiftet 2017/2018, og alle de 31 leilighetene i den første boligblokka, er solgt ut.

Snittprisen på boligene ligger rett opp mot 50.000 kroner per kvadratmeter, men for toppleiligheten i høyblokka ligger kvadratmeterprisen på 74.000 kroner. 11,9 millioner kroner må man ut med for de 161 kvadratmeterne den leiligheten er på.

Generasjonsskifte

Dette er boliger som primært frister folk over 50 år selv om det også er yngre kjøpere til de minste leilighetene. Og det er mange ultralokale kjøpere som vil bosette seg i parken.

– På mange måter står vi foran et generasjonsskifte i boligmarkedet i Moss for tida. Vi ser egentlig det samme mønsteret over alt. De litt eldre er blitt langt mer aktive med å selge eneboligen og komme seg over i en leilighet hvor man bare kan låse døra, dra på ferie og komme hjem til boligen akkurat i den stand den var, påpeker Thoring.

Et eget samfunn

Et sentralt tilleggselement for boligene i Rosenvinge Park er også utbyggingen av en rekke fasiliteter som lege, tannlege, apotek, treningssenter og restauranttilbud. For Enata Eiendom som eier og bygger ut i Vingparken, har det også vært viktig å beholde parkens grønne identitet.

Selskapet har også lagt vekt på at parkområdet, som tidligere var et lukket fabrikkområde, skal være tilgjengelig for allmennheten. Her skal man kunne rusle rundt, sitte på plenen, se på folk, treffe kjente og slappe av.

– Det er slike faktorer som åpenbart faller i smak hos mange kjøpere. Man flytter ikke bare inn i en bolig, man flytter også inn i et veldig godt tilrettelagt område. Det ser vi at alle kjøpere setter stor pris på, sier Andreas Thoring når han skal forklare den uvanlig store interessen det så langt har vært for disse boligene.

Arbeidene i gang

I disse dager pågår arbeidene med å grave ut et felles garasjeanlegg for de tre kommende boligblokkene som alle vil være innflyttingsklare i løpet av 2018.

Etter det skal området bygges ytterligere ut med minst to nye høyblokker. Nærmere Varnaveien vil det etter hvert også bli bygget boliger, men det vil ikke være høyblokker.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre