Siste nyheter
NYHETER
Enata | Har forhåndssolgt 1600 billetter til konsert i Vingparken
1921
post-template-default,single,single-post,postid-1921,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Har forhåndssolgt 1600 billetter til konsert i Vingparken

Har forhåndssolgt 1600 billetter til konsert i Vingparken

Moss Avis . Av Rikke Jeppsson

Til helgen braker det løs for årets mest varierte konserthelg i Moss. Den 13. Festivalen Sin har store nasjonale artister og sju lokale band på scenen.

Festivalen sparkes i gang i Vingparken fredag med gitarkameratene Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm. De kommer til Moss med sin storproduksjon, som blant annet innebærer en scene på 18×12 meter og et massivt lyd-, lys- og bildeshow.

– Det er for øvrig mossebandet Caddy & The Caddilacs som skal stå for oppvarmingen, forteller arrangørene, Kjell Rune Hanssen og Lars Moen.

Og foreløpig ser det ut til at de har værgudene på sin side med overskyet vær uten regn.

– Med allerede over 1600 solgte billetter ligger det an til å bli folkefest. Dette er en solid start og vi kan konstatere at dette kommer til å bli den best besøkte konsertkvelden i Moss og omland denne sommeren, sier duoen.

(Saken fortsetter under bildet.)

LIND+NILSEN+FUENTES+HOLM: Alejandro Fuentes (fra venstre), Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen. (Pressefoto)
LIND+NILSEN+FUENTES+HOLM: Alejandro Fuentes (fra venstre), Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen. (Pressefoto)

Stort samarbeid

Hele festivalen er et samarbeid mellom Moss To-Takt Festivalen, På Høyda, Verket Scene og Festivalen Sin.

– Det er dette samarbeidet som har gjort det mulig å lage et program som favner bredt og som trekker både de som ønsker storformat popmusikk og de som ønsker et mer alternativt musikkprogram, forteller Tony Fjærgård i Festivalen Sin.

Lørdag flytter arrangørene konsertene inn på Verket Scene i ly for vær og vind.

– Det mener vi er et godt trekk nå med mye ustabilt sommervær. Her trenger ikke folk sjekke Yr for å se om man skal velge allværsjakke eller T-skjorte, smiler Fjærgård.

Lørdagsprogrammet starter på ettermiddagen og varer til godt over midnatt, og her kan man få med seg mye forskjellig:

  • Decibøllene
  • Busk, Eriksen & Sjøstrøm
  • I Was a King
  • Major Maraccas
  • Monalia
  • Frøkedal & Familien
  • Freedumb
  • Divest
  • Pastill

30 år med pønk

Det er mossebandet Decibøllene som avslutter programmet. De har spilt pønk siden 1989, og feirer sitt 30-årsjubileum på festivalen.

– Bøllene spiller nydelig pønk og er godt kjent over hele Norge for sine forrykende liveshow. Vi er beæret over at de har lagt sin offisielle bursdagsfest til vår festival, sier Fjærgård.

(Saken fortsetter under bildet.)

MAJOR MARACCAS: Lars Albrecht (fra venstre), Jørn Johansen, Håvard Eidsaunet og Rune B. Johnsen.
MAJOR MARACCAS: Lars Albrecht (fra venstre), Jørn Johansen, Håvard Eidsaunet og Rune B. Johnsen. Foto: Paal Audestad

Ti år har gått siden Lind, Nilsen, Fuentes og Holm hadde sin konsertserie i Norge – nå er de tilbake. I fjor høst kom Espen og Kurt sammen for å spille litt gitar, synge og mimre. Det ga umiddelbar mersmak, og godfølelsen vokste raskt. To telefoner ble tatt, og hos både Alejandro og Askil var konklusjonen et rungende og entydig «ja!» til å samles igjen.

Folkekjære og tidløse sanger

Gutta har siden da hatt utallige øvinger, tatt opp igjen gamle låter fra de forrige albumene og gravd i skattekammeret av låter de elsker. Summen av dette har blitt en forrykende feiring av musikken – av norske og internasjonale hits – en rekke av folkekjære og tidløse sanger.

Tre år etter reunion og en utsolgt ribberockkonsert på Tivoli, er det klart at rockerne i mossebandet Major Maraccas ikke har gitt seg helt likevel. Lørdag står de på scenen igjen.

– Vi får øve på harde livet, og Lars får lang vei, helt fra Texas, men sånn må det bli om man vil glede folk med fuzz og bråk, sier Jørn Johansen, Lars Albrecht, Håvard Eidsaunet og Rune B. Johnsen i bandet.

Deres varemerke var gitarrock med harmonier i et høyt tempo. Første øving var i desember 1987, første konsert 25. mars 1988 og siste konsert i 1995.

Bandene Monalia, Freedumb, Divest og Pastill er band som også har lokal tilknytning.

Les originalartikkelen her