Siste nyheter
NYHETER
Enata | Har bygget Østfolds største tannlegeklinikk på 10 år
1037
post-template-default,single,single-post,postid-1037,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Har bygget Østfolds største tannlegeklinikk på 10 år

Har bygget Østfolds største tannlegeklinikk på 10 år

Moss Avis . Jon Gran.

Fra en sped begynnelse i 2008 er Varna Tannlegesenter vokst til å bli Østfolds største private og kjedeuavhengige tannklinikk. Klinikken i Moss har nå over 30 ansatte.

Det var i 2008 at ekteparet Katrine og Jon Olav Kubberød sammen med Kari Ruud startet Varna Tannlegesenter. Mens de to sistnevnte var tannleger, inntok økonomen Katrine Kubberød rollen som daglig leder og planlegger. Det er også hun som er hovedarkitekten bak den voldsomme veksten tannklinikken har vært gjennom og som har resultert i at man etter innflyttingen i Lilleeng Helsepark i 2016, nå har over 30 ansatte.

Klinikken teller i alt ni allmenntannleger, fire spesialister, to spesialistkandidater, to tannpleiere og 14 tannlegesekretærer. Klinikken mottar pasienter fra hele Østfold, men også Akershus og Vestfold.

Klinikken har spesialister innen endodonti, (rotfyllinger), periodonti (tannkjøttsykdommer), oralkirurgi samt protetikk og bittfunksjon (kroner, broer, proteser og skallfasetter)

Halvparten av pasientene som kommer til klinikken, er etter henvisninger fra andre tannleger.

Utfyllende roller

– Det er jo blitt mer vanlig med større klinikker, og vi hadde egentlig ikke en bevisst strategi om å bli store. Det var noe som kom gradvis. Fordelen med å være så mange er at vi kan dra nytte av hverandres kvaliteter og kompetanse. Vi har ekspertisen samlet her. Det gjør det enkelt for oss, og det gir større trygghet for pasientene, sier Katrine og Jon Olav Kubberød når de sammen med tannlegene Rune Børslett, Sigurd Schneider og Lars-Fredrik Gjølstad møter Moss Avis.

I lokalene i Lilleeng Helsepark som virksomheten flyttet inn til i 2016, er det i alt 11 behandlingsrom samt en operasjonsstue som tilfredsstiller kravspesifikasjonene for sykehus.

Høy service

Om hvorfor Varna Tannlegesenter er blitt en suksess, sier tannlegene:

– Vi har fokus på kvalitet og høy service. Det er det som driver oss, og vi tror det er det som gjør at vi også har fått så mange pasienter. Vi opplever at pasienter i langt større grad nå enn før, etterspør bestemte tjenester og er bevisste. Mange møter godt forberedt med klare oppfatninger, og det er bra.

Tannlegene understreker også at et nedstresset og rolig miljø med vekt på god service, er noe pasientene verdsetter.

– Mange i Norge har tannlegeskrekk; vi snakker faktisk om 2–3 prosent av befolkningen. Hos oss tar vi det på det største alvor og gir en tilpasset behandling, sier allmenntannlege Lars-Fredrik Gjølstad som gir de pasientene som trenger det, klinisk hypnose.

Ut over det tilbyr klinikken også behandling under lystgass og narkose for de aller mest engstelige.

16,7 millioner

Omsetningsmessig har Varna Tannlegesenter vokst betydelig de senere årene. I 2016 hadde virksomheten en omsetning på 16,7 millioner kroner, men regnskapene ble gjort opp med underskudd.

– Det skyldes to ting. Vi har hatt store investeringer som har satt sitt preg på regnskapene. Dessuten forteller det også noe om at det ikke er jakten på penger og fortjeneste som driver oss. Vårt fokus er å bygge et sterkt faglig miljø med en god atomsfære til det beste for alle som jobber her og for pasientene, sier tannlegene Jon Olav Kubberød, Lars-Fredrik Gjølstad, Rune Børslett og Sigurd Schneider som sammen eier Varna Tannlegesenter.

Eierne kan imidlertid fortelle at regnskapene for 2017 ikke lenger viser underskudd.

 

Les originalartikkelen her