Siste nyheter
NYHETER
Enata | Flytter til Høyda – vraker Moss sentrum
820
post-template-default,single,single-post,postid-820,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Flytter til Høyda – vraker Moss sentrum

Flytter til Høyda – vraker Moss sentrum

Moss Avis 23.12. 2014     Av Jon Gran

Flytter til Høyda – vraker Moss sentrum

Når nye Lilleeng Østfold Helsepark åpner i september neste år, vil det skje med 50 arbeidsplasser i full aktivitet.

Rett over nyttår starter byggearbeidene for å kunne ta imot alle de aktuelle aktørene som ønsker å etablere seg i helseparken.

Nylig signerte Finn Grønseth på vegne av Lilleng Østfold Helsepark avtaler med fire nye aktører. Fra før er det klart at Boots Apotek skal inn i helseparken som vil bli å finne i de gamle industrilokalene etter TrioVing på Høyda i Moss. Apoteket har sikret seg en tumleplass på 400 kvadratmeter.
Flere på plass

Denne gangen har helseparken signert avtaler med Per Sirnes i Østlandske Hjertesenter, gynekolog Ellen Buvarp, Varna Tannlegesenter og plastikkirurg Bo Cederqvist, svensken som har egen klinikk i Strømstad, overtok i fjor også Clinique Andenæs i Moss.

I tillegg til de fire ferdigsignerte avtalene foreligger det intensjonsavtaler og pågående samtaler med flere andre helserelaterte institusjoner.

– Det passer oss meget bra å flytte inn hit. Her tilbys et helhetlig konsept i nye og moderne omgivelser. Vi får lokaler nøye tilpasset vårt behov, sier Per Sirnes som i likhet med Ellen Buvarp og Bo Cederqvist, flytter sine virksomheter fra Moss sentrum og til Høyda.
Kork og forfall

Alle er enige om at Høyda-området er bedre og mer tilgjengelig for pasientene.

– I Moss sentrum er det kork og parkeringsproblemer hele tiden. Det er også er en betydelig slitasje på den delen av sentrum hvor vi holder til. Det har vært et forfall i nærområdet vårt etter at Vinmonopolet flyttet. Det er det ingen tvil om, sier Per Sirnes, Ellen Buvarp og Bo Cederqvist som mener det å komme inn i en ny og spennende helsepark vil bety en positiv opplevelse for både ansatte og pasienter.

Finn Grønseth, daglig leder i Lilleeng Østfold Helsepark, forteller at man nå også er på god vei til å få på plass et velværesenter med hud, negl, hår, massasje til åpningen i september. Fem-seks firmaer har sagt seg interessert i dette.
Nytt og unikt

– Vi skal skape noe nytt og unikt her i denne helseparken. Det skal være såpass at det kan trekke mennesker fra store deler av landet. Og husk at det er Høyda som blir det nye sentrum når kommunene Moss og Rygge slår seg sammen, sier Grønseth som omtaler vyene for helseparken slik:

– Noe er drømmer. Noe er ønsker. Noe er absolutt mulig å få til.
Mye på gang

Det jobbes for eksempel med å få etablert en fysikalsk klinikk. Her har man en intensjonsavtale med Vansjøklinikken. Helseparken har også et håp om å få inn Ringvoll Høyden Bedriftshelsetjeneste.

I tillegg jobbes det med å få et kobbel på seks-sju psykologer inn i parken.

Andre ting som står på agendaen for denne helseparken som tar mål av seg til å bli Norges største, er et treningssenter, legesenter og barnesenter.

Man ønsker også å få på plass tiltak for kronisk lungesyke.

– Området skal bli et aktivitetssted. Vi har fått penger fra Innovasjon Norge og gjennom et samarbeid med Høgskolen i Østfold, bør det være mulig å lage faglige utviklingsprosjekter for eksempel for demente og slagrammede, sier Finn Grønseth.
Gourmetrestaurant

Det jobbes på mange fronter med å fylle opp helseparken. I tillegg til rene helseinstitusjoner er det nå klart at det blir etablert en gourmetrestaurant i de gamle fabrikken samt en kafeteria beregnet for ansatte og beboere i området.

Etableringen skjer sammen med eierselskapet for hele Rosenvinge Park som området er omdøpt til, Enata Eiendom.
Badeland?

Moss kommune trenger et nytt svømmebasseng og det jobbes nå med et fase 1-prosjekt for en svømmehall som kan betjene 80.000 besøkende.

Fase 2 kan bli et badeland som alene kan trekke 200.000 besøkende. Til det trengs det en ekstern investor.

Les originalartikkelen her