Siste nyheter
NYHETER
Enata | Flere eiendommer i spill på Høyda
823
post-template-default,single,single-post,postid-823,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Flere eiendommer i spill på Høyda

Flere eiendommer i spill på Høyda

Moss Avis 02.01. 2015     Av Jon Gran

Flere eiendommer i spill på Høyda

I de tidligere ICA Maxi-lokalene på Høyda i Moss, vil du snart kunne handle bil. Til sommeren samler nemlig Stamsaas bilsalget sitt her.

Innflyttingen skjer nærmere sommeren, men formelt sett ble leieavtalen inngått 1. januar. Nå skal lokalene skreddersys for en storstilt bilpark.
5000 kvadratmeter vil Stamsaas få å boltre seg på. Dette er lokaler som er blitt stående tomme etter at ICA Maxi krympet butikkdriften sin i det som heter Sydsiden Handelspark og som inngår som en del av den gamle TrioVing-eiendommen som kontrolleres av Bærum-selskapet Enata Eiendom.

I handelsparken vil Stamsaas ikke bare selge Ford, men også premium-merkene BMW og Mini. Dermed flytter bilselskapet ut av sine to nåværende lokasjoner på Høyda.

Lars Roll Erichsen som eier Stamsaas sier det ikke vil være noe problem med å finne plass til alle de tre bilmerkene under ett og samme tak.
Smekk fullt

Administrerende direktør Espen Klevmark i Enata Eiendom sier til Moss Avis at han er godt fornøyd med avtalen med Stamsaas.

– Dette betyr at handelsparken er fullt utleid til siste kvadratmeter, sier Klevmark.

Han er ikke bekymret over at bilbutikken vil kunne stjele handelssparking.

– Mesteparten av verkstedbilene vil bli parkert på baksiden. På parkeringsplassen vil det stå utstillingsbiler etter visse regler slik at det ikke fortrenger parkering for øvrige handlende, sier Klevmark som minner om at det er rikelig med ledig parkering på området.

Om det er naturlig med en bilbutikk i en handelspark, sier Klevmark følgende:

– Stamsaas ønsket vel en langsiktig løsning med en profesjonell utleier slik at de kan konsentrere seg om bilvirksomheten. For oss er dette bra.

Også Proffpartner Jacob Jahnsen er på flyttefot. Selskapet som holder til vegg i vegg med Ford Stamsaas skal over til Ahlsell-bygget ved siden av Plantasjen. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at Ahlsell i 2013 kjøpte opp Proffpartner.
Handel – ikke bolig

Det er Fredrikstad-selskapet Fredriksborg Eiendom som eier eiendommene med adresse Varnaveien 43. Prosjektleder Magnus Fredriksen i selskapet sier til Moss Avis at man har planer og ønske om å videreutvikle eiendommen.

– Hva dette konkret innebærer må vi komme tilbake til, men bygningen har en sentral strategisk beliggenhet med et stort potensial, sier Magnus Fredriksen.

Han legger til at siden eiendommen ligger i et handelsområde, er det naturlig at det fortsatt vil være handel og ikke boliger på tomten.

– Eiendommen vil bli oppgradert, en det blir ikke noe nytt kjøpesenter der. Vi ønsker ikke å svekke sentrumsutviklingen i Moss, sier Fredriksen og minner om at selskapet eier Dronningens gate 1 (Nordea-bygget) i Moss, og at man i Fredrikstad er sentral aktør i sentrumsutviklingen på Værste-området.

– De konseptene vi tenker oss skal være på Høyda, er varegrupper som det ikke får plass i sentrum, sier Magnus Fredriksen i Fredriksborg Eiendom.
Tronrud tilbake

Eiendommen som i dag huser Stamsaas Premium med BMW og Mini, har også fått ny eier.
Nils Kjetil Tronrud er nemlig tilbake i Moss, ikke som BMW-forhandler slik han var for noen år siden før Bilia og deretter Stamsaas overtok det salget, men som gårdeier.

– Jeg ville jo kjøpe eiendommen den gangen jeg drev BMW, men da ville ikke familiene Ødegaard selge. Det ville de nå, og da slo jeg til, sier Tronrud som er lillebror til Ola Tronrud på Ringerike, og som eier Moss Jern og Stanseindustri i Rygge.

– Jeg er blitt glad i Moss, og har stor tro på Høyda-området. Jeg tror det fortsatt er mest aktuelt med bilsalg her, men ingenting er avgjort, sier Tronrud som selv ikke har planer å mer bilsalg i Moss.

I dag driver Tronrud fire bilbutikker andre steder i landet.

Les originalartikkelen her