Siste nyheter
NYHETER
Enata | Fikk ja i Moss
846
post-template-default,single,single-post,postid-846,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Fikk ja i Moss

Fikk ja i Moss

NE nyheter      10. juni 2015      av Jan Revfem

Enata Eiendom har fått klarsignal for å bygge et høyhus i Moss.

Enata kjøpte for noen år siden den såkalte TrioVing-eiendommen på Høyda litt sørøst for Moss sentrum. Den gangen så Espen Klevmark (bildet) i Enata for seg både bolig- og næringsutvikling på tomten.

NE nyheter skrev ved årsskiftet at Enata hadde klart å leie ut hele handelsparken i Moss. Denne handelsparken er en del av den gamle TrioVing-eiendommen.

Nå skriver Moss Avis at Enata har fått ja til å bygge i tolv etasjer på tomten, og salget av leiligheter starter i slutten av august. Detaljreguleringen for den omfattende utbyggingsplanen er klarert i teknisk utvalg.

– Dette er veldig positivt for oss. Vi har jobbet for å få gjennom sluttbehandlingen av denne detaljreguleringen for boligdelen av Rosenvinge Park, sier Klevmark til Moss Avis.

Totalt er det planlagt 284 boliger, fordelt på ett høyhus på tolv etasjer, fire høyhus på åtte etasjer, fem blokker på fire til fem etasjer og fem småhus. Det har vært stor skepsis til høyhus på tomten, men ifølge Klevmark gjelder høyhus kun en tredjedel av det som skal bygges.

Plan- og miljøutvalget i nabokommunen Rygge kommune har imidlertid etterlyst et bedre veisystem og bedt om at høyden reduseres betraktelig. Rygges politikerne frykter ifølge Moss Avis at byggene vil fremstå som svært dominerende og fremmedartede sett fra både sjøen og Rygge.

Les originalertikkelen her