Siste nyheter
NYHETER
Enata | Fikk gratis hus – går for MFK-brakke
1826
post-template-default,single,single-post,postid-1826,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Fikk gratis hus – går for MFK-brakke

Fikk gratis hus – går for MFK-brakke

Moss Avis . Av Helge Kjøniksen

Moss Fotballklubb har fått et hus på 200 kvadratmeter som de ønsker å flytte til Melløs. Nå håper de på velvilje fra Moss kommune, sponsorer og ikke minst egne medlemmer.

– Dette er bare helt fantastisk. Får vi til dette så vil det gi klubbfølelsen og klubbmiljøet et skikkelig løft, sier styremedlem Siv Holder – som er kvinnen som sikret seg huset på MFKs vegne.

– Det hele startet i fjor høst. Jeg jobbet da for Enata Eiendom AS og spurte den ene eieren, Jon Sæther Storli, om hva de skulle bruke visningshuset for Rosenvinge Park til etter at første byggetrinn var over. Han svarte at de skulle rive det, og da spurte jeg rett og slett om jeg ikke kunne få det, forklarer Holder.

– Storli ble sikkert litt overrasket, med det tok ikke mange sekundene før han sa ja. Da begynte jeg nesten å grine, fortsetter Holder.

Tidsfrist

Jon Sæther Storli bekrefter historien:

– Da vi hadde solgt ut byggetrinn én, hadde vi ikke lenger behov for dette visningshuset. Når vi nå skal over i byggetrinn to, må det uansett fjernes. Jeg trengte ikke lang betenkningstid for å gi bort dette huset. Vi slipper å rive, samtidig som vi bidrar med noe positivt på en enkel måte, forklarer Storli.

– For oss er det bare hyggelig å kunne bidra, og det var rørende å se hvor glad Siv ble, legger han til.

Enata Eiendom AS skal i januar i gang med byggetrinn to, og det betyr at Moss Fotballklubb må handle raskt.

– Vi forventer at huset er fjernet i løpet av året. Skulle det gå én uke ut i januar, så er ikke det noen krise, men drøyer det lenger, river vi det selv, bekrefter Storli.

I kommunedialog

Avtroppende MFK-leder Thomas Thorkildsen er rolig med tanke på den fristen.

– Det er ikke noen stram tidsfrist, dette skal vi få til, sier han og smiler.

Huset står nå rett til høyre for hovedporten inn til Vingparken, veien til Melløs er ikke så lang. Men det er et stort prosjekt som skal i havn før man eventuelt kan åpne døren til MFK-brakka.

– Vi må først gjennom to prosesser hos kommunen. Den ene er vi allerede i gang med, og det er å få tillatelse til å sette opp huset på kommunal grunn på Melløs. Planen er å sette huset opp mellom dagens hovedtribune og mot kunstgresset. Får vi ja av kommunen til dette, må sende inn en byggesøknad. Med de to tillatelsene på plass, begynner arbeidet med å tilrettelegge for å flytte huset, selve flyttingen og deretter ferdigstillelsen. Det er mye jobb som skal gjøres, forklarer Thorkildsen videre.

Innsamlingsaksjon

– Vi er selvsagt godt i gang med det arbeidet også, skyter Holder inn.

– På hvilken måte?

– Det er flere av sponsorene våre som ønsker å bidra slik at prosjektet går i boks. I tillegg skal vi i gang med en innsamlingsaksjon som selvsagt er øremerket prosjektet, også håper vi selvsagt på at dugnadsånden er skikkelig stor i klubben. Vi trenger all hjelp vi kan få, svarer Holder.

I dag leier Moss Fotballklubb deler av arealet som Athene Moss disponerer på Melløs stadion.

– Hva vil en egen brakke bety for klubben?

– Et klubbhus som dette vil bety at vi har en samlingsplass for både barn og voksne, her kan man spise før trening, barna kan gjøre lekser, gatelaget vårt kan samles, publikum kan få seg litt varme og man kan ta seg en kopp kaffe. Selvsagt vil dette være bra for A-laget vårt, som får et sted å være. Vi kan få realisert planene våre om fotball-SFO. Og ikke minst vil det skape et arbeidsmiljø for dem som jobber i klubben. Vi får rett og slett sjela vår tilbake i klubben, svarer Holder og får samtykkende nikk fra Thorkildsen.

Vil påvirke egenkapitalen

– Hva vil det bety for klubben rent økonomisk?

– Vi kan selvsagt inntektsføre dette som en eiendel. Eiendomsverdien på dette huset tror jeg vil ligge rundt en halv million kroner, og det vil selvsagt påvirke egenkapitalen vår. Men man må ikke glemme at det vil være kostnader knyttet til dette også. Jeg vil tro at en prosess med å få dette på plass vil ha en kostnad på én million uten noen som helst form for hjelp. Men vi satser på at denne summen blir så lav som mulig, svarer Thorkildsen.

MFK er i rød sone hos Norges Fotballforbund. Hva vil dette prosjektet bety i så måte?

– På generell basis er det tre måter å komme ut av rød sone på. Enten må man gå med tilstrekkelig overskudd, få gjeldsettergivelse eller få gaver. Dette huset er en gave, som kan slå positivt ut hva gjelder egenkapital vår. Men slik det er nå vet vi ikke sikkert hva verdien er, forklarer MFKs nestleder Klaus H. Hansen.

Fin løsning

Trioen Holder, Thorkildsen og Hansen er klare på at dette prosjektet ikke kun er snakk om økonomi.

– Nei, for oss er bruksverdien det aller viktigste, men skulle det også påvirke egenkapitalen så sier vi ikke nei takk til det. Men utgangspunktet vårt er å skape et klubbmiljø igjen. Dette er definitivt et spennende prosjekt, kommenterer de.

Slik huset står i dag, består det av et stort oppholdsrom, to kontorer, møterom, kjøkken og toalett.

– Det er ikke noe problem å bygge om, løsningene som er i dag åpner for det, sier Thorkildsen.

– Hvordan skal dere flytte huset?

– Huset består av ti moduler. Vi satser på å flytte det modulvis, men akkurat hvordan dette blir må vi se nærmere på, svarer Thorkildsen.

MFK skal i møte med Moss kommune neste uke.

– Vi håper jo at alt går i orden. Dette vil bety så utrolig mye for klubben vår, avslutter Thomas Thorkildsen og Siv Holder.

 

Les originalartikkelen her