Siste nyheter
NYHETER
Enata | Enata Eiendom vant Mosseregionens Næringslivspris 2017
1026
post-template-default,single,single-post,postid-1026,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Enata Eiendom vant Mosseregionens Næringslivspris 2017

Enata Eiendom vant Mosseregionens Næringslivspris 2017

Publisert av mulighetsriket.no

 

Da Moss kommune inviterte til Kommunal hedersfest ble det utdelt priser i hele syv kategorier. 

En av disse er Mosseregionens Næringslivspris hvor tre bedrifter med pågangsmot, kreativitet og godt entreprenørskap som har utmerket seg i foregående år var nominerte.

Vinneren av Mosseregionens Næringslivspris 2017 er Enata Eiendom. Juryens begrunnelse er deres transformasjon av Vingparken i Moss. For vellykket transformasjon av et fraflyttet industriområde.

I Vingparken finner vi nå Østlandets største helsepark der allerede mer enn 150 personer har sitt daglige virke. Handelsparken mot Varnaveien er ferdig utviklet. Restaurant RO er etablert med stor suksess og Ving konferansesenter fremstår som et av regionens mest moderne og best utstyrte konferansesenter. Beboerne har flyttet inn i Blokk 1 i den nå åpne Rosenvinge park. Planene for Forum businesspark, videre utvikling av helseparken, eventuelt badeland og konferansehotell gir stort videre potensiale. Det antas at flere enn 1000 personer vil ha sitt daglige virke i Vingparken når området er ferdig transformert.

Fornøyd juryleder

Administrerende direktør i Mosseregionens Næringsutvikling, Yngvar Trandem satt selv i juryen og er svært godt fornøyd med vinneren.

– Enata Eiendom har gjort og gjør masse for Mosseregionen. De er svært dyktige på utvikling av eiendommer men også svært kompliserte renoveringsprosjekter. De er som man sier – en utbygger som tenker som en innbygger, forteller Yngvar Trandem.

Det pekes også på at vinneren må identifiseres med disse kriteriene:

  • Innovasjonskraft
  • Vekstpotensial
  • Ringvirkning for samfunnet
  • Bedriften må ha levert akkumulert positivt resultat siste 2 år
  • Bedriften må ha eksistert i minst 3 år og ha godkjent regnskap
  • Bedriften må ha positiv egenkapital
  • Kandidater må drive virksomhet i Mosseregionen

 

Disse to var også nominerte i kategorien Mosseregionens Næringslivspris:

Tiny Mesh AS – For å ha utviklet og levert trådløs kommunikasjon for produkter i Tingenes Internett som blant annet er installert i mer enn en million smarte strømmålere i India.Tiny Mesh teknologi anvendes blant mye annet til trådløs avlesing av elektriske strømmålere, overvåking og styring av gatelys, bygningsautomasjon, alarmsystemer og overvåking av sensorer i automatisert landbruk.Tiny Mesh teknologi åpner opp for Smart City-løsninger både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. F eks har Indiske myndigheter planlagt installasjon av 300 millioner strømmålere og Tiny Mesh er i en ledende posisjon med konkurransedyktige løsninger og forventer å være en av vinnerne i dette markedet.

Aker Solutions ASA (Moss) – For å ha utviklet verdensledende teknologi med fabrikk i Moss som produserer undervannskabler til offshorenæringen som gjør det mulig å fjernstyre undervannsinstallasjoner fra oljeplattformer eller fra land. Resultatet av en omfattende omstilling for å øke effektivitet og kapasitet og samtidig få ned kostnaden, har gitt fulle ordrebøker. Fabrikken i Moss har de siste to årene vunnet en rekke internasjonale anbudskonkurranser som har gitt stor sysselsettingsvekst lokalt. Det ble satt ny rekord i fjor høst da de vant leveransen av totalt 240 km lang hyperavansert styringskabel til kunde i Egypt.

I juryen kunne vi finne:
Bente Nordby Jensen, Banksjef DNB Bank ASA Bedriftssenter Follo/Moss
Willy-René Fossum, Banksjef Handelsbanken Moss
Jan L. Eriksen, Banksjef Nordea Storkunder Næringsliv Østfold / Follo
Arild Bjørn Hansen, Administrerende direktør SpareBank 1 Østfold Akershus
Finn Frisenfeldt Horn, styreleder Moss Handelsstand Forening
Yngvar Trandem, Administrerende direktør Mosseregionens Næringsutvikling AS (juryleder)