Siste nyheter
NYHETER
Enata | Ellevill krangel om grønne tak på byggeprosjekt på Høyda
1805
post-template-default,single,single-post,postid-1805,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Ellevill krangel om grønne tak på byggeprosjekt på Høyda

Ellevill krangel om grønne tak på byggeprosjekt på Høyda

Moss Avis . Helge Warberg-Knoll.

Frps Alexander Leirstein fyrte løs mot Miljøpartiets forslag om grønne tak på byggeprosjektet på Lilleeng i Vingparken på Høyda. – Ber dere utbyggeren plante trær og busker – eller bare male takene grønne, spurte han og ristet på hodet.

Dette provoserte de politikerne som støttet forslaget om å kreve at neste byggetrinn av Lilleeng, må få grønne tak. Det var Miljøpartiets Nina Wagner som foreslo dette da saken kom opp i det siste møtet i bystyret. Hun fikk straks tilslutning av Rødts Eirik Tveiten.

Bier og grønnmaling

Han spratt opp med en gang etter Alexander Leirsteins innlegg og entret talerstolen.

– Det er vel ikke særlig overraskende at Frp ikke vet hva grønne tak er. Men du kan være sikker på at utbyggeren kjenner begrepet og vet hva det betyr, påpekte Tveiten, som minnet om den siste skremmende rapporten fra FNs klimapanel.

– Dette fikk SVs May Hansen til å reagere. – Det er viktig at vi legger til rette for slike tiltak i byene. Ikke minst med tanke på å få biene tilbake. Menneske kan være ferdig som art hvis vi ikke gjør noe, advarte hun.

Frp sto på sitt

Høyres Gretha Kant hevet imidlertid pekefingeren.

 – Det er viktig at vi nå ikke kaster oss ut i en slik miljødebatt i en rus etter FN rapporten. Planen som nå ligger på bordet er gjennomarbeidet. I tillegg jobber administrasjonen i kommunen med en egen klimaplan. Den skal vi drøfte når den ligger på bordet, sa hun.

Men hardkjøret fra partiene som er opptatt av grønne verdier, gjorde åpenbart lite inntrykk på Frps tre representanter – som for anledningen var familien Leirstein. De fikk i tillegg støtte fra Arild Svenson, tidligere Frp – nå Ny Kurs.

Flertall for grønne tak

Imidlertid ble det et overveldende flertall for Miljøpartiets forslag om grønne tak på det planlagte nybygget på Lilleeng. Grønne tak er altså tak som er dekket av vegetasjon. Sedum er mye brukt i slike sammenhenger. I tillegg ble detaljreguleringsplanen for neste byggetrinn på Lilleeng vedtatt av bystyret. Dette var hovedpoenget i saksframlegget til de folkevalgte, men det druknet altså i debatten om grønne verdier.

 

Les originalartikkelen her