Siste nyheter
NYHETER
Enata | Bygger opp Østfolds største offentlige legesenter
931
post-template-default,single,single-post,postid-931,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Bygger opp Østfolds største offentlige legesenter

Bygger opp Østfolds største offentlige legesenter

    MOSS AVIS  – Av Jon Gran

35 helserelaterte selskaper med 100 ansatte er allerede på plass i Lilleeng Helsepark. I løpet av ett til to år tar helseparken også mål av seg til å bli Østfolds største offentlige legesenter med minst 10 leger.

Flytter inn: Disse fire legene er å finne på Lilleeng Helsepark fra 1. mai. Fra venstre Hans Bergstrøm, Sara Kanwar, Tove Nilsen og Kristoffer B. Simensen.
Flytter inn: Disse fire legene er å finne på Lilleeng Helsepark fra 1. mai. Fra venstre Hans Bergstrøm, Sara Kanwar, Tove Nilsen og Kristoffer B. Simensen. (Foto: Jon Gran)

Snart er et team på fire leger på plass. I fjor inntok Kristoffer B. Simensen helseparken med sin fastlegepraksis. 1. mai får han følge av en barnelege og to fastleger fra Kambo legesenter; Sara Kanwar og Hans Bergstrøm. Opprinnelig ønsket alle de fem fastlegene på legesenteret å flytte til helseparken på Høyda, men det satte Moss kommune foten ned for. Nå ender det med at to av de fem legene flytter ut.

– Lokalene på Kambo er for små og uhensiktsmessige for fem leger. Det er hovedgrunnen til at vi flytter ut og etablerer oss i Lilleeng Helsepark, sier Hans Bergstrøm og Sara Kanwar som altså starter opp sine praksiser i helseparken 1. mai.

Til sammen har de 2500 pasienter på sine lister, men benekter at flyttingen vil gå hardt ut over tjenestetilbudet i nordre bydel.

– Vi har sjekket dette og sett at bare 30 prosent av våre pasienter på Kambo faktisk har adresse i nordre bydel. Vi tror dette kommer til å bli bra både for oss og for pasientene, sier Hans Bergstrøm og Sara Kanwar.

Egen barnelege

Men de to fastlegene er ikke de eneste som inntar Lilleeng Helsepark som holder til i de tidligere lokalene etter TrioVing-fabrikken.

Fra Oslo kommer Tove Nilsen som åpner praksis som barnelege i Moss. Det er første gang på mange år at det igjen er en barnelegehjemmel her.

Nilsen har avtale med Helse Sør-Øst som gjør at fastleger kan henvise pasienter til henne.

– På sykehuset kan ventetiden på poliklinikken være lang, og fastleger kan derfor henvise barn med enklere plager til meg, og det uten at det koster pasientene noe ekstra siden jeg har avtale med Helse Sørøst. Det tror jeg kan fungere godt, men er det akutte ting, må selvsagt pasientene inn til sykehus, sier Tove Nilsen.

Enklere hverdag

I fjor etablerte Kristoffer B. Simensen seg som fastlege i helseparken. Det har han ikke angret på.

– En fordel her er det store helsefaglige miljøet som gjør at man effektivt kan henvise pasienter videre til spesialister her i helseparken. Da skjer ting fort, med de fordelene det er for pasientene, sier Simensen.

Østfolds tøffeste

Daglig leder i Lilleeng Helsepark, Finn Grønseth, er stolt over hvor langt man har kommet i arbeidet med helseparken. På de 7000 kvadratmeterne man har til rådighet, er det nå i alt 35 ulike helserelaterte virksomheter som til sammen sysselsetter rundt 100 mennesker.

– Et tverrfaglig samarbeid er en grunntanke i denne helseparken. Det samarbeidet man etablerer over faggrensene er helt unikt, sier Grønseth og fortsetter:

– Vi rekrutterer kun det beste helsepersonellet, og skaper med det Østfolds tøffeste og beste helsesenter.

Les originalartikkelen her

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre