Siste nyheter
NYHETER
Enata | Begraver hotell og bassengplanene på Høyda for godt: Vil bygge opptil 180 leiligheter
1782
post-template-default,single,single-post,postid-1782,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Begraver hotell og bassengplanene på Høyda for godt: Vil bygge opptil 180 leiligheter

Begraver hotell og bassengplanene på Høyda for godt: Vil bygge opptil 180 leiligheter

Moss Avis . Jon Gran.

Nå har Enata AS som bygger blokkene på TrioVing området, gravlagt planene om hotell, basseng og kontorer. Jon Storli i selskapet ber nå politikerne si ja til at de bygger opptil 180 boliger i stedet.

Med dette grepet vil Enata AS skrinlegge prosjektet Forum Nord, som var regulert til næringsformål. Helt konkret er dette området mellom Pongos blomsterforretning og Høydaveien. EVR Norge AS er også inne på eiersiden i prosjektet. Storli la heller ikke skjul på at de har svidd av millioner for å få på plass et hotell uten suksess.

Tomt på nesten 13 mål

Denne eiendommen er på 12,9 mål og ligger på grensen mot Rygge kommune. Da planene om boligbygging ble presentert i det siste møtet i teknisk utvalg i Moss, påpekte utvalgslederen at dette burde man også ta opp med de folkevalgte i nabokommunen.

Det var Jon Storli i Enata AS som frontet saken overfor de folkevalgte. Han poengterte at selskapet vil følge retningslinjene for områdereguleringen for næring selv om Enata nå ønsker å bygge boliger på tomta i stedet.

Har brukt millioner på hotelll-planer

– I prinsippet følger vi altså den planen som er vedtatt, men vi ønsker altså å bygge leiligheter, påpekte han.

Det fikk lederen i teknisk utvalg, Aps Tomas Colin Archer, til å ta ordet. Han lurte på hvordan det står til med planene om et nytt hotell og badeland.

– Vi har brukt millioner av kroner på å lande både hotellprosjektet og badeland-planene. Men det har vi rett og slett ikke lyktes med, forklarte Storli.

Under presentasjonen av boligprosjektet ble det vist fram en skisse med leilighetsbygg fra sju til tre etasjer. – Vi vil trappe ned mot den lavere bebyggelsen i Høydaveien, forklarte Storli.

Ses i sammenheng med Rosenving Park

Videre ble det poengtert av Sondre Schou Hauger fra Jansen Arkitekter at man ønsker å videreføre høydene i boligprosjektet Rosenvinge Park. Det var ingen politikere i utvalget som uttalte seg negativt til planene.

Men Tomas Colin Archer presiserte at det bygges mye i Høyda og Varnaveien-området, og at det er viktig at de folkevalgte ser dette i sammenheng. Han kommenterte også høydene på de planlagte blokkene og nedtrapping mot dagens bolighus ved grensen til Rygge.

Den største boligblokken er planlagt mot helseparken. Totalt vil bygningene i prosjektet ha et bruksareal på ca. 16000 kvadratmeter.

Hotellet: Denne illustrasjonen viser hvordan et hotell på Høyda kunne blitt. Men nå er planene endelig skrinlagt.

 

Les originalartikkelen her