Siste nyheter
NYHETER
Enata | Bonanza-tider for nye boligprosjekter i Moss
1770
post-template-default,single,single-post,postid-1770,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Bonanza-tider for nye boligprosjekter i Moss

Bonanza-tider for nye boligprosjekter i Moss

Moss Avis . Jon Gran.

Aldri før har mosseselskapet EVR jobbet med så mange boligprosjekter på en og samme tid som nå. – Den største faren for oss er å si ja til for mye, sier Finn Sundby.

Den mest nærliggende utbyggingen skal finne sted på NSO-tomta på Kambo. Her ser man for seg en utbygging på 500–600 boliger de neste ti årene. Planen er å komme i gang med et første utbyggingstrinn på 52 leiligheter og 46 småhus på et område på 45 mål.

Selskapet venter nå på å få godkjent reguleringsplan og rammesøknad og målet er å kunne starte bygging neste vår med innflytting sommeren 2020.

De velkjente NSO-tankene på området skal bort. Fjerningen av dem starter trolig rett etter sommerferien.

– Vi er straks klare for markedsføring av dette området, et område som vi har svært stor tro på. Dette blir sjønære boliger basert på en knutepunktutbygging rundt Kambo stasjon. Vi tror dette vil være boliger som vil passe like godt for pendlere som for andre som ønsker å bo ved sjøen, sier Vegard Sundby, administrerende direktør i EVR Norge, som holder til på Tykkemyr i Moss.

Det finnes allerede en badestrand i området. I tillegg kommer det til å bli opparbeidet en helt ny strand i tilknytning til utbyggingen.

– Dette vil selvsagt være strender som også skal være åpne for allmennheten. I dag er jo mesteparten gjerdet inn. En utbygging vil åpne opp hele dette området, sier Finn og Vegard Sundby.

Kø av interesserte

Tanken er å bygge området suksessivt ut. Hvor raskt det vil kunne skje, er avhengig av markedet. Hvor dyre boligene vil bli er ennå ikke helt klart, men trolig vil de første boligene ha en kvadratmeterpris på rundt 60 000 kroner, noe som er rundt mot 10 000 kroner mer enn det prisene ligger på for en vanlig byleilighet i Moss for tida.

Det var i fjor at planene for området første gang ble presentert. Etter det har det ikke manglet på publikumshenvendelser.

 

– Interessen der ute er veldig stor. Vi har engasjert Meglergaarden til å håndtere dette salget, og der er man i ferd med å rigge til interessentlister, sier Finn Sundby.

Utbyggingsprosjektet som har fått navnet Sjøhagen Brygge, har EVR Norge en eierandel på 25 prosent, mens NSO kontrollerer 75 prosent.

Bygger ut på Jeløy

Et annet pågående prosjekt i EVR-regi er boligutbyggingen på den såkalte Skomakergård-tomta ved Glassverket på Jeløy. Her skal det bygges rundt 50 leiligheter i tillegg til en egen Bunnpris-butikk og noe øvrige næringslokaler.

Etter innspill fra naboer er utbyggingsplanene blitt justert.

– Vi snakker her om en utbygging av leiligheter nær både tog og sjø fra mindre toromsleiligheter til større 3 romsleiligheter, sier Vegard Sundby, som forteller at det på toppen av den kommende boligblokka vil bli anlagt tre 120 kvadratmeters leiligheter med panoramautsikt.

Planen er at utbyggingen skal være ferdig mot slutten av 2020.

Gode tider

– Vi har også flere andre meget spennende prosjekter på gang i Moss som det ennå er litt for tidlig å gå ut med offentlig. Det vil vi komme tilbake til, sier Finn Sundby.

– Det er gode tider?

– Det skjer veldig mye positivt i Moss for tida. Og, ja vi er inne i en meget god periode. Det handler egentlig mye om ikke å si ja til alt og alle, sier far og sønn Finn og Vegard Sundby, som minner om at EVR egentlig er et selskap som steller med energiøkonomiske løsninger for nye og eksisterende bygg, men som etter hvert er blitt en aktør innen eiendomsutvikling.

Legger kontorblokk død

Et prosjekt som ikke har gått etter planene, er den påtenkte kontorblokka Forum i Vingparken på Høyda. Her hadde EVR i samarbeid med Enata Eiendom store planer for å bygge opp et stort kontorsenter med flere hundre kontorplasser.

I dag er den ballen lagt død, og EVR ønsker nå å få til en omregulering med tanke på boliger.

– Det har vært tungt å hente inn leietakere. Vi ser jo at offentlige etater søker seg ned til Moss sentrum. Da er det kanskje like greit at Høyda får boliger og storhandel. Vi kommer til å gå i dialog med kommunen og politikere å lytte til hva slags utvikling som er ønskelig i dette området.

Utenom Moss er EVR involvert i flere større prosjekter, blant annet et boligprosjekt på 88 boliger i Tønsberg, 38 sentrumsleiligheter i Sarpsborg samt 28 leiligheter i Engelsviken.

 

Les originalartikkelen her