Siste nyheter
NYHETER
Enata | Boliger for én milliard kroner skal være klare om tre år
970
post-template-default,single,single-post,postid-970,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Boliger for én milliard kroner skal være klare om tre år

Boliger for én milliard kroner skal være klare om tre år

Moss Avis . Av Jon Gran.

I løpet av de neste tre årene skal alt av planlagt boligutbygging for Rosenvinge Park på Høyda i Moss være ferdigstilt. 251 boliger til en markedsverdi på godt over én milliard kroner vil da sette sitt preg på hele dette tidligere industriområdet.

I dag er tre boligtårn, to på åtte og ett på 12 etasjer, med til sammen 107 leiligheter til en markedsverdi på 411 millioner kroner, i ferd med virkelig å reise seg på området. I de to neste byggetrinnene skal boliger til 600 millioner ut i markedet.

– Vi startet salget høsten 2015, og er godt fornøyd med hvordan dette er blitt mottatt i Moss. Faktisk er det åtte måneder siden sist vi annonserte disse leilighetene, og vi selger likevel jevnt med boliger, sier Jon Storli, partner i eierselskapet Enata Eiendom og ansvarlig for boligprosjektet Rosenvinge Park.

To nye byggetrinn

I september er det salgsstart for neste utbyggingsetappe i parken. Da skal to tårn på åtte etasjer med i alt 74 leiligheter forhåndsselges. 50–60 prosent må være solgt før bygging kan starte. Disse blokkene vil bli bygget på andre siden av gangveien som går gjennom parken.

I det tredje og siste byggetrinnet i parken skal det bygges tre blokker på i alt ca. 70 leiligheter. Disse vil ligge i forlengelsen av byggetrinn 2 med felles garasjeanlegg og skal etter planen kunne være innflyttingsklare i løpet av 2020.

Fra industri til ny bydel

Boligutbyggingen på området inngår som en del av den totale transformasjonen av den tidligere TrioVing-eiendommen som også omfatter Østfolds største helsepark, Lilleeng Helsepark og restaurant Ro. Det planlegges også et hotell på området som allerede i 2011 ble kjøpt av Enata Eiendom.

Tett på: De nye boligene blir liggende tett på restaurant Ro og de øvrige tilbudene i Lilleeng Helsepark.
Tett på: De nye boligene blir liggende tett på restaurant Ro og de øvrige tilbudene i Lilleeng Helsepark. Foto: Jon Gran

– Dette er et stort boligprosjekt som dere har gjort gode penger på?

– Absolutt ikke. Inntjeningen har så langt vært svak. Vi taper ikke penger, men overskuddet er beskjedent, sier Jon Storli og viser til at man har støtt på uforutsette kostnader i forbindelse med fundamenteringen av boligene.

– I tillegg har Moss kommune vært strenge med utnyttelsesgraden av dette området. Vi ser også verdien av å beholde et stort og flott parkområde, men det er klart at vi har hatt store infrastrukturkostnader og det svekker vår inntjening ved at vi ikke kan bygge flere boliger enn det vi nå gjør, sier Jon Storli.

Skanem i spill

På nabotomten til Rosenvinge Park befinner nedlagte Skanem Industrier seg. Den eiendommen er i spill, og på spørsmål om Enata Eiendom kan være interessert i å kjøpe eiendommen med tanke på ytterligere boligutvikling, svarer Storli at det ikke inngår i Enatas planer.

 

Les originalartikkelen her