Siste nyheter
NYHETER
Enata | Blar opp for utsiktsboligene på Rosenvinge Park
995
post-template-default,single,single-post,postid-995,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Blar opp for utsiktsboligene på Rosenvinge Park

Blar opp for utsiktsboligene på Rosenvinge Park

Moss Avis . Av Jon Gran.

Tre høye og svært godt synlige boligtårn i Rosenvinge Park på Høyda i Moss er nå i ferd med å ferdigstilles. I november flytter de første inn.

Så langt er snittalderen på boligkjøperne 64 år. Samtidig ble i helgen ytterligere 72 boliger i to helt nye boligtårn lagt ut for salg.

Den salgsstarten var det mange som ville ha med seg.

– Vi er bare nysgjerrige, og er her for å se, sa Eva Holder, som var på salgsstarten til Rosenvinge Park sammen med Ann-Kristin Holder og Tom Arne Evensen.

– Det er et interessant prosjekt. Vi skal kikke litt, og så får vi se hvordan det går, smilte Eva Holder.

Og selv om flere av dem sa til Moss Avis at de bare var her av nysgjerrighet, dukket det etter få minutter opp røde «solgt»-lapper på flere av leilighetene.

Seniorene de mest kjøpelystne

Av de 107 leilighetene i de tre første tårnene som nå er under ferdigstillelse, og som bygges i henholdsvis åtte og 12 etasjer, er 99 solgt.

– Det innsalget startet vi for to år siden, og har bare åtte leiligheter igjen. Det er jo meget bra, sier en fornøyd Fredrik Thoring.

Svært mange av kjøperne er rundt 70 år, men takket være at også noen yngre har kommet til, er snittalderen blitt dratt ned til 64 år.

– Ja, mange av kjøperne er kommet opp i en slik alder at de ikke lenger ønsker å bruke så mye tid på hus og hage, og nå velger å flytte inn hit i disse leilighetene, sier far og sønn Fredrik og Andreas Thoring fra Meglergaarden, som håndterer salget.

Blant dem som allerede har sikret seg en av disse leilighetene, er Wenche Skovly, som søndag også var på visningssenteret sammen med mannen Vidar Skovly. De flytter inn i ny leilighet i november.

Selger på helse

Fredrik Thoring har en klar mening om hvorfor Rosenvinge Park er blitt et attraktivt boområde:

– Markedet for nye boliger i Moss har lenge vært godt, og det er fortsatt meget sterkt uavhengig av hva som skjer i Oslo for tiden. Spesielt for Rosenvinge Park er jo også at her har man bygget opp en rekke helsetjenester i umiddelbar nærhet, sier Thoring og fortsetter:

– Lilleeng Helsepark inngår jo som en integrert del av hele dette området med leger, fysioterapeuter, apotek, tannleger og treningsaktiviteter. I tillegg har man restaurant, blomsterbutikk og en helt ny moderne kafé i dette komplekset. Som om ikke det var nok, har jo alle tilgang på denne fantastiske parken inn på dette gamle fabrikkområdet. Dette har jo vært et avstengt og lukket fabrikkområde. Nå åpnes denne grønne lungen, og det vil mange gjerne være med på, sier Fredrik og Andreas Thoring.

Boliger for nær 700 millioner

De tre boligblokkene som nå bygges, representerer en samlet verdi på 400 millioner kroner. Boligene ble solgt til en snittpris på 52.000 kroner per kvadratmeter.

Når startskuddet nå er gått for innsalget på de neste to tårnene med 72 er det snakk om en markedspris på 280 millioner kroner i byggeprosjektet som Enata Eiendom står bak.

Her ligger kvadratmeterprisen på 54.000 kroner, og boligene er priset fra 1,9 til opp mot 7,5 millioner kroner, inkludert en garasje til 300 000 kroner. Garasjeplassen kan man derimot droppe, om man ønsker det.

Lokale kjøpere

Selv om kjøperne på Rosenvinge er litt oppe i alderen er det mer lokale kjøpere enn på for eksempel Perlebukta-boligene på Rosnes og på Verket.

– Vi ser jo en økende tendens til flere utenbyskjøpere også her opp på Rosenvinge Park, men det er ennå langt igjen til hva som er tilfellet på Verket og på Rosnes, sier de to meglerne.

Går unna i hele Moss

Av de 166 leilighetene som er lagt ut for salg på Verket, er det nå 15 igjen. I Perlebukta er kun to av de 44 siste leilighetene som er lagt i for salg, ledige.

Totalt sett er det solgt 125 boliger i Perlebukta på Rosnes på Jeløy.

Av alt det som legges ut av pris- og salgsstatistikker på nye og brukte boliger om dagen, figurerer Moss på toppen av det meste. Her har prisene utviklet seg sterkest i hele Norge, og her er også etterspørselen etter nye boliger, rekordhøy.

– Moss har beliggenheten til fantastiske Oslofjorden. Veien til Oslo er kort, og uansett hvor mye prisene her har steget, så får man så mye mer for pengene her enn i Oslo. Det er fortsatt mye å gå på.

– Kan Oslo-nedgangen smitte over til Moss?

– Man kan ikke utelukke en smitteeffekt, men inntil videre står mossemarkedet seg meget godt, sier Fredrik og Andreas Thoring i Meglergaarden.

 

Les originalartikkelen her