Siste nyheter
NYHETER
Enata | Bladde opp 240 mill. for handelspark
832
post-template-default,single,single-post,postid-832,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Bladde opp 240 mill. for handelspark

Bladde opp 240 mill. for handelspark

     MOSS AVIS  – Av Jon Gran

Eiendomskongen Edgar Haugen nøler ikke med å bruke penger når han lukter en god handel. Nå har han kjøpt Sydsiden Handelspark i Moss.

Kjøpesummen er hemmelig, men etter det Moss Avis har grunn til å tro, måtte Haugen ut med 240 millioner kroner for handelsparken som bl.a. huser virksomheter som G-Max, Expert, Stamsaas og Byggmax.

Da eiendommen, som omfatter et område på 25 mål, ble lagt ut for salg i fjor, håpte eierselskapet Enata Eiendom å dra inn 300 millioner kroner på salget. Den summen falt åpenbart ikke helt i smak hos Edgar Haugen.

For Enata har hensikten med å selge handelsparken vært å skaffe kapital for å utvikle de øvrige delene av Vingparken som selskapet eier. Området bygges som kjent storstilt ut med både boliger, kontorer og ulike næringer.

Storeier

Edgar Haugen er ingen hvem som helst innen eiendom. Gjennom selskapet Ragde Eiendom i Oslo, som Haugen eier alle aksjer i, kontrollerer han bolig- og næringseiendommer på til sammen 600.000 kvadratmeter.

– Eiendommene mine har nå en markedsverdi på 13 milliarder kroner, sier Edgar Haugen til Moss Avis.

Haugen er godt kjent i mossedistriktet. Etter at han for noen år siden solgte seg ut av Moss sentrum, kom han på banen i 2013 og investerte rundt 150 millioner kroner i seks eiendommer rundt Rygge storsenter.

Eiendommene har kjente leietakere som Jula, Mekonomen, Staples, Fix, Lampemagasinet og Bowling 1.

Han eier også 27 leiligheter i Kambo Seniorsenter.

Satser: Edgar Haugen gjør nye eiendomskjøp i Moss. – Jeg ser etter det som fungerer, sier han.
Satser: Edgar Haugen gjør nye eiendomskjøp i Moss. – Jeg ser etter det som fungerer, sier han.

– Det fungerer veldig godt for oss i Moss, og derfor har vi kjøpt stadig mer. Det kommer vi sikkert til å fortsette med, sier Edgar Haugen.

Satser i dårlige tider

Av de senere kjøpene Haugen har gjort i distriktet, er Seas-bygget og Bajazzo-eiendommen i Ryggeveien. Og nå er det altså Sydsiden Handelspark som er kommet i hans eie.

– Vi ser jo at området der bare blir bedre og bedre. Nå flytter jo også Rema 1000 inn der hvor Coop var, så det er positivt for handelen.

– Det er nedgangstider, men du satser?

– Ja, og jeg tror nå at verden går videre uansett. Og så er det for eiendom som med alt annet; man må finne noe som fungerer. Det er der dere journalistrer har en jobb å gjøre: Det er ikke å ha fokus på alt det negative, men å se det som er bra. Problemet er at negativitet er selvforsterkende. Folk graver seg ned, og det er ikke nødvendig fordi det er veldig mye bra i Norge, sier Edgar Haugen.

Av bladet Kapital er Edgar Haugen rangert som den 36. rikeste i Norge med en personlig formue på 4,7 milliarder kroner.

For 2016 har eiendomsselskapet hans budsjettert med leieinntekter på 820 millioner kroner.

Les originalartikkelen her