Siste nyheter
NYHETER
Enata | 15 selskaper på plass på TrioVing-området
780
post-template-default,single,single-post,postid-780,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

15 selskaper på plass på TrioVing-området

15 selskaper på plass på TrioVing-området

Moss Avis – av Jon Gran

Transformasjonen av det gamle TrioVing-området i Moss er godt i gang. 15 nye selskaper har etablert seg på området.

Det er den gamle fabrikken hvor TrioVings skøytesko ble laget, som nå er bygget om til en egen kontorbygning. På rekordtid har 15 små foretak flyttet inn.

– Det har skjedd uten at vi har brukt en krone i annonsering. Folk har kommet og spurt, og da vi først åpnet for flere leietakere, har det bare strømmet på, forteller Espen Klevmark og Jon Storli i eiendomsselskapet Enata som nå mere eier hele området, og som har store planer for hvordan denne industrieiendommen skal tas i bruk når

TrioVing og søsterbedriften VingCard Elsafe i løpet av høsten forlater området og flytter til Ski næringspark.

Gode grep

Blant virksomhetene som har leid seg inn i den gamle skofabrikken er blant annet tre fotografer, en møbeltapetserer, en itk-bedrift, to regnskapskontorer.

Bygningen som er skiltet som «Skofabrikken» har også et undernavn; «Innovation Hill».
– Det handler om å ta gode grep i gammel eiendom. Folk må kunne se signalene og tegnene. Her er det moderne omgivelser med en touch av gammel historie, sier Espen Klevmark og Jon Storli, henholdsvis daglig leder og styreleder i Enata Eiendom.

De eier dette Bærum-baserte selskapet sammen med Hilde Midthjell, bedre kjent som kvinnen bak Dale of Norway.

Historisk

Med utflyttingen av TrioVing og VingCard Elsafe forsvinner en sentral del av mosseindustriens historie. TrioVing ble grunnlagt allerede i 1864 som Christiania Dørvriderfabrik. Via fusjoner, oppkjøp og endrede eierforhold, dukket Trio-navnet opp første gang i 1908.

Bedriften som er blitt mest kjent for sine låsprodukter, har også en historie som en kvalitetsprodusent av skøyter.

Mye på gang

På det store fabrikkområdet med tilstøtende eiendommer, har Enata valgt å dele inn utviklingsområdene i fire. Sydsiden Handelspark som i dag bl.a. huser ICA, G-Max, Expert og andre, har fortsatt 5000 kvadratmeter ledig areal som etter planen skal leies ut i løpet av året bl.a. skal man ha inn et treningssenter.

Rosenvinge Park har utbyggerne valgt å kalle den planlagte boligdelen på 250 boliger. Reguleringen skjer i år, med byggestart neste år.

Det som skal bli en større helsepark har fått navnet Lilleeng, og skal inneholde 20–50 omsorgsboliger, apotek, tannlege, fysioterapeut mm. Intensjonsavtaler er gjort med flere aktører med tro på delåpning i 2015.

Det tas også høyde for en kontorpark; Forum Moss Business Center med plass til 1000 arbeidsplasser.

Se originalartikkel her